Відомо, що буде на місці свалявського «шанхаю»

02 Вересня 2022, 12:24
Відомо, що буде на місці свалявського «шанхаю» 6957
Відомо, що буде на місці свалявського «шанхаю»

Днями біля Свалявського ринку почали розбирати торговельні мафи, які місцеві мешканці жартівливо називали «шанхаєм». На сьогодні на цьому місці залишилися одні бетонні стовпчики. 

Зник також і скандально відомий сміттєвий бак по вулиці Київській, з якого десятками років розліталося сміття по всій вулиці. 

Журналісти інтернет-видання Район.Свалява поцікавилися, чого очікувати свалявчанам на місці знесених мафів. Для цього ми звернулися до заступника Свалявського міського голови Михайла Поповича, аби з перших вуст дізнатися про «мафові реформи»:

На цій ділянці ми демонтували «мафи», які попередньо були незаконно облаштовані, тобто не мали дозволу на розміщення тимчасових споруд. До нас приходили громадяни, які написали заяву у відділ архітектури з проханням розмістити на цій території відповідно до нового положення про встановлення тимчасових споруд певного типу. Вони будуть узгоджені з відділом архітектури на тій ділянці, яка узгоджена, також і з міською радою. Тобто згідно з процедурою та положенням про розміщення тимчасових споруд, але по букві закону, – розповів заступник.

Новий архітип матиме більш естетичний вигляд та виглядатиме правильно і матиме тільки ту територію, яка не заважатиме проїзду автотранспорту. 

Наразі там звільниться тротуар, який повинен бути на тому місці та облаштується проїзд для автомобілів з дотриманням відповідних норм. Демонтували також жахливий смітник, на якому виникло стихійне звалище – люди вночі зносили побутове сміття і навіть померлих тварин. На цьому місці антисанітарія була на найвищому рівні. Тому ми його розібрали. Адже ринок має свої сміттєві баки позаду будівлі, тому підприємці з ринку повинні користуватися ними. До речі, підприємці, які облаштовують нові споруди зобов'язані біля них забезпечити сміттєві баки й відповідно кожен підприємець має підписати договір з комуналом про вивіз твердих побутових відходів, – додає Михайло.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024