Свалявський лісгосп отримав міжнародний FSC-сертифікат

31 Серпня 2022, 14:51
Свалявський лісгосп отримав міжнародний FSC-сертифікат 643
Свалявський лісгосп отримав міжнародний FSC-сертифікат

Державне підприємство «Свалявське лісове господарство» днями пройшло аудит, керуючись вимогами нормативних документів та отримало міжнародний сертифікат FSC на один рік, – повідомляє Закарпатське ОУЛМГ.

Оцінювання проводилось з урахуванням поточного стану підприємства, рівня кваліфікації персоналу, рівня зайнятості основних фахівців, тощо.

За підсумками основної оцінки група аудиторів-експертів підготувала офіційний звіт та прийняла рішення:

«Рекомендовано розширення сфери дії сертифікату, вся площа підприємства без виключень».

FSC сертифікація системи ведення лісового господарства підтверджує, що лісове господарство ведеться у спосіб, що зберігає біологічне різноманіття та приносить користь життю місцевих жителів та працівників, забезпечуючи при цьому його економічну життєздатність.

Довідка:

Сертифікація лісів – один з важливих моментів усієї діяльності адміністрації підприємства. Аби отримати сертифікат, лісгосп засвідчує відповідність вимогам Стандарту FSC (Forest Stewardship Council).

Документ покликаний забезпечити баланс економічних, соціальних та екологічних вимог у веденні лісового господарства. 

Окрім того, він зобов’язує лісокористувачів взаємодіяти із зацікавленими сторонами при прийнятті ключових рішень. Іншими словами це міжнародне визнання лісопродукції і того факту, що ліс має законне походження.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024