До Свалявського інклюзивно-ресурсного центру завітала Баронеса Великобританії

26 Серпня 2022, 14:47
До Свалявського інклюзивно-ресурсного центру завітала Баронеса Великобританії 2288
До Свалявського інклюзивно-ресурсного центру завітала Баронеса Великобританії

Учора, 25 серпня, Свалява приймала почесних гостей, які відвідали місцевий інклюзивно-ресурсний центр. Делегацію очолила відома британська та Баронеса Великобританії Емма Ніколсон – очільниця благодійного фонду «AMAR», що займається відновленням життя у регіонах, яких торкнулася війна.

Почесна гостя зустрілася з представниками місцевої та обласної ради, серед яких були депутати Свалявської міськради, в. о. Свалявського міського голови Мирослава Скрипинець, депутатка Закарпатської обласної ради Мирослава Ливч та народний депутат Михайло Лаба

У рамках візиту, організованого Мирославою Скрипинець, Емма Ніколсон поспілкувалася з педагогічним колективом центру та його учнями, оглянула умови, в яких навчаються діти, а також взяла участь у круглому столі, де обговорила шляхи ефективної роботи таких центрів. 

Міні-екскурсію по закладу організувала директорка центру Жанна Вальо, яка розповіла про його роботу, вихованців, педагогів та перспективи розвитку закладу. 

«Інклюзивно-ресурсний центр Свалявської міської ради» обслуговує 12 тисяч дітей віком від 2 до 18 років зі Свалявської, Неліпинської та Керецьківської територіальних громад. Серед основних напрямків роботи центру: оцінка фізичного стану дитини, а також мовленнєвого розвитку, когнітивної сфери, емоційно-вольової сфери, навчальної діяльності», – повідомила директорка центру. 

Зі слів очільниці Жанни Вальо, першочерговою потребою у центрі є спеціальна сенсорна кімната для дітей із аутизмом, адже протягом останніх років, на жаль, спостерігається тенденція до збільшення кількості дітей із особливими освітніми потребами. 

Радо зустріли гостю дітки, які вітали почесну гостю англійською мовою та ділилися результатами свого навчання. Поспілкувалася Емма Ніколсон і з педагогами та батьками.  

«Завдяки креативності керівниці центру, яка постійно шукає додаткові ресурси, налагоджує діалог із владою та міжнародними партнерами, а також залучає меценатів, ми бачимо добрий результат роботи закладу», – зазначила депутатка обласної ради Мирослава Ливч. 

Як розповіла в. о. Свалявського міського голови Мирослава Скрипинець, основна мета візиту Емми Ніколсон полягала у сприянні тому, аби діти з особливими потребами мали всі необхідні засоби і матеріально-технічне оснащення для покращення свого стану здоров'я.

«Емма Ніколсон займається цим питанням вже дуже давно і насправді знає потреби центрів подібного типу. Окрім того, вона дуже співпереживає українським діткам, особливо у цей важкий час», – наголосила очільниця громади.

Також Мирослава Скрипинець розповіла, що вже незабаром буде підписано два меморандуми про співпрацю  з Румунією та Великобританією у сфері інклюзії.

На завершення зустрічі Баронеса Великобританії отримала чудові подарунки: патріотичні смаколики від волонтерів «Свалявського руху опору» та красиву вишиванку від керівництва Свалявського інклюзивно-ресурсного центру на добру згадку про теплий та радісний візит.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024