У Сваляві відкриють Міжнародний українсько-словацький реабілітаційний центр

18 Серпня 2022, 11:39
Фото: Закарпатська облрада 1510
Фото: Закарпатська облрада

Така ініціатива була озвучена під час відвідування депутатами облради та словацькими партнерами Обласного будинку дитини, що у місті Свалява, – повідомляють у пресслужбі Закарпатської облради.

Наразі у закладі проживають 97 діточок – це сироти та діти позбавлені батьківського піклування, окремі тут перебувають за згодою батьків. 34 дитини - евакуйовані зі Спеціалізованого будинку дитини міста Біла Церква. 

Директор сиротинцю Володимир  Бейреш розповів гостям про потреби дитячого закладу, зокрема, наголосив на необхідності облаштування  сенсорної кімнати на базі реабілітаційного відділення дитбудинку.  

Така спеціалізована кімната допоможе у ефективному лікуванні дітей, які страждають на аутизм, психологічні та сенсорні розлади. 

У ході спілкування присутні підтримали ініціативу щодо створення на базі закладу міжнародного українсько-словацького реабілітаційного центру, де зможуть реабілітуватися дітки від народження до 14 років. 

Вчергове дитячий будинок відвідала і фахівець–фізіотерапевт Зузана Касціно,  яка висловила слушні пропозиції щодо організації такого центру та лікування маленьких пацієнтів.  

Зараз у закладі є гостра потреба облаштувати сенсорну кімнату, оснащену спеціалізованим обладнанням для стимуляції систем сприйняття. 

Як стимулятор на органи чуття використовують звуки, світло і колір, запахи, масажні поверхні. Робота у такому приміщенні допоможе ефективно лікувати дітей.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024