У Сваляві відзначили День Української Державності

28 Липня 2022, 13:40
Фото з місця події 1877
Фото з місця події

У Сваляві біля пам'ятника Герої Небесної Сотні урочисто відзначили День державності України з покладанням квітів та молитовним вшануванням пам'яті загиблих Героїв. Участь у заході взяли представники міської ради, керівники дошкільних закладів, працівники бібліотеки, представники ДСНС, військкомату та духовенства. 

Розпочала подію працівниця Свалявського будинку культури – Мар'яна Попович, яка зачитала промову Президента України Володимира Зеленського з нагоди свята.

Після промови в.о. Свалявського міського голови Мирослава Скрипинець разом із заступником Іваном Русином поклали квіти до пам'ятника Героїв Небесної Сотні. До них приєдналися офіцери Свалявської частини ДСНС.

Молитовно вшанували пам'ять загиблих воїнів – духовенство різних релігійних конфесій, які відслужили панахиду за упокій загиблих воїнів, які загинули з початку війни.

Після завершення молебню представники духовенства звернулися зі словом до присутніх, в якому відзначили героїзм українських захисників, які віддали своє життя за мир в нашій рідній Україні. 

Завершили урочистості виконанням Гімну України. 

 

 

 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024