Три основні способи виправлення прикусу у дітей

16 Травня 2022, 11:50
Три основні способи виправлення прикусу у дітей 12540
Три основні способи виправлення прикусу у дітей

Відвідування ортодонта для дітей рекомендовано з раннього віку. Щойно у дитини починають прорізуватися зуби, стоматологи рекомендують батькам відвезти малюка до ортодонта.

Такий фахівець займається не лише виправленням прикусу у дітей, а й дорослих.

Також у стоматології «Skyclinic» можна вирішити проблеми з нерівним положенням молярів та різців у ряду. У клініці виконується гігієнічна чистка порожнини рота, лікування карієсу та пародонтозу, пародонтиту, низки інших захворювань.

Силіконові капи для виправлення прикусу у дітей

Ортодонтичні проблеми в дітей вирішуються набагато простіше, ніж в дорослих. Тому найпростіше лікування, яке можуть запропонувати малюку, - нічне носіння силіконових кап або, так званих, трейнерів. Вперше такі системи було запропоновано за кордоном. Вони виготовляються під розмір щелеп дитини, за допомогою попередньо знятих зліпків. Капи прозорі, м'які, вони надягають на верхню та нижню щелепу.

З їх допомогою відбувається досить просте та безболісне виправлення прикусу у дітей. Фахівці рекомендують носити силіконові капи вночі та кілька годин на день. Спосіб корекції досить простий, але ефективний, при цьому досить недорогий.

Пластини

Сьогодні виправлення прикусу в дітей рекомендовано проводити з використанням пластин. Така методика застосовується виключно для дошкільнят та молодших школярів. Лікування проводиться з 4-5 років і до 13-14 років. Після пластини неефективні. При їх носінні немає швидкого та якісного результату. Тому фахівці рекомендують використовувати пластини лише до 14 років включно.

Брекет-системи

Це високотехнологічна модель, яка дозволяє виправити неправильний прикус та патологічне положення зубів у ряду за півтора-два роки. Пацієнтам пропонуються різноманітні брекет-системи. Вони можуть бути:

  • зовнішніми,
  • внутрішніми,
  • кольоровими,
  • безбарвними,
  • прозорими,
  • металевими,
  • фарфоровими,
  • сапфіровими і так далі.

Від якості матеріалу, що використовується у брекет-системах, призначених для виправлення прикусу у дітей, повністю залежить вартость ортодонтичної конструкції. Найдешевші брекети — металеві, дорожчі сапфірові і ті, які встановлюються на внутрішню поверхню зубів і зовні абсолютно непомітні.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024