Основні ознаки необхідності заміни АКБ на авто

27 Квітня 2022, 11:55
Основні ознаки необхідності заміни АКБ на авто 1025
Основні ознаки необхідності заміни АКБ на авто

Акумулятора батарея на автомобілі, як і будь-яка деталь машини, має свій термін експлуатації, упродовж якого вона стабільно виконує свою основну роботу. Однак варто розуміти, що АКБ також піддається різноманітним чинникам, які, власне, сприяють передчасному зносу та виникненню різноманітних неполадок.

Як правило, автомобільний акумулятор при нормальній експлуатації здатен прослужити щонайменше 4-5 років, однак якщо ви їздите досить рідно і на короткі відстані, несвоєчасно обслуговуєте АКБ чи Ваше авто працює в умовах підвищених навантажень – всі ці фактори негативно позначаються на роботі акумулятора, зокрема, спостерігається падіння ємності, пускового току тощо. Найчастіше такі «болячки» вилазять в холодну пору року.

А отже, як зрозуміти, що АКБ в авто доживає свої дні? Коли потрібно терміново замінити акумулятор, щоб не стикнутися з неприємностями у найбільш непідходящий момент?

Симптоми, які сигналізують про вихід з ладу автомобільної АКБ

В переважній більшості випадків «помираючих» акумулятор згадує про себе під час запуску двигуна. Сучасні автівки здатні попередити свого власника спеціальним індикатором, який загориться на панелі.

Загалом і снує кілька ознак того, що АКБ https://atl.ua/ua/akkumulyatory на автомобілі пора міняти:

  • Запуск двигуна триває понад 2-3 секунди, а то й довше;
  • Помітне зниження яскравості фар та освітлення в салоні при вимкненому двигуну;
  • АКБ показує нуль заряду під час стоянки авто упродовж 12 годин;
  • При вмиканні кондиціонера двигун глохне;
  • Склоочисники, склопідйомники, люки з електроприводом при вимкненому двигуні працюють дуже повільно та ін.

Крім того, заміна АКБ на авто буде актуальною та нагальною, якщо ви, провівши візуальний огляд акумулятора, виявили тріщини на корпусі чи помітили підтікання електроліту.

Якщо ви стикнулися з вказаними вище проблемами, не варто зволікати – краще одразу придбати новий якісний акумулятор та здійснити невідкладну його заміну. Це дозволить уникнути різних невтішних несподіванок, особливо, якщо ви намітили довготривалу поїздку.

Декілька порад щодо купівлі нової АКБ на автомобіль

По-перше, в жодному разі не економте на купівлі автомобільного акумулятора. Дешево не означає якісно. Такі варіанти навряд чи порадують вас тривалою та стабільною роботою.

По-друге, обирайте авторитетних та досвідчених продавців – це чи не найкраща гарантія того, що у підсумку ви придбаєте дійсно оригінальний та надійний товар.

По-третє, віддавайте перевагу відомим виробникам акумуляторів для авто. Хай буде, що ви заплатите трошечки більше, проте отримаєте хорошу АКБ, яка при правильній експлуатації працюватиме належним чином упродовж тривалого часу!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024