Свалявські надзвичайники закликають долучитися до гасіння підпаленого сухостою

14 Березня 2022, 16:29
Фото ілюстративне 350
Фото ілюстративне

Свалявські рятувальники вкотре просять не спалювати сухостій та закликають допомагати їм у гасінні. Завдання не складне і не затратне, кажуть рятівники, кожен може виготовити вдома хлопавку для гасіння трав'яних пожеж.

Надзвичайники поділились інформацією на офіційній Facebook сторінці як власноруч виготовити «хлопавку» для гасіння трави. Отже:

Хлопавка пожежна гумова призначена для гасіння низових лісових пожеж способом припинення доступу кисню до вогнища горіння і використання вуглекислого газу і пилу для гасіння прихованих вогнищ горіння.

Хлопавка набагато ефективніша, ніж застосування підручних засобів, таких як гілки дерев.

Хлопавка складається з насадки і держака.

Насадка є гумовою прямокутною пластиною, верхня частина якої надійно зафіксована між двох накладок за допомогою чотирьох гвинтів з гайками. Нижня частина пластини вільно коливається у вертикальній площині.

До однієї з накладок приварена тулейка для держака.

Тулейка виконана у вигляді втулки зі стрижнем. Тулейка насадки щільно без люфту сідає на держак і з'єднується з ним за допомогою гвинта-самореза.

Технічні характеристики:

- довжина держака - 1,20м;

- ширина пластини - 0,3 м;

- довжина пластини - 0,4 м.

технологія гасіння

Лісовий пожежний збиває пожежною хлопавкою полум'я таким чином, що спочатку під основу полум'я землі стосується п'ята хлопавки, а полотно хлопавки збиває полум'я і відкидає продукти горіння на гар. Потім пожежний притискає її до землі і трохи простягає уздовж кромки пожежі.

Пожежна хлопавка - недорогий, простий, легкий і ефективний лісопожежний інструмент для гасіння втікачів низових пожеж, що не вимагає такої дефіцитної при гасінні будь-якої пожежі без води, що вигідно виділяє її у всьому різноманітті.

Застосування пожежних хлопавок в рази підвищує продуктивність праці по гасінню трав'яних пожеж.

Якщо бачите, щогорить трава то по можливості пригасіть її за допомогою таких хлопавок!

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024