Покусав господаря і вмер: на Свалявщині у дворового пса виявили сказ

19 Лютого 2022, 15:50
Фото ілюстративне 1337
Фото ілюстративне

У дворового собаки, що належав одному з мешканців Свалявщини, підтвердили сказ. Пес напав на господаря та покусав його. Подія трапилася в ніч з 14 на 15  лютого у селі Плав’є. 

Про це повідомив сам постраждалий, коли за фактом укусу звернувся по допомогу до Свалявської районної державної лікарні ветеринарної медицини вже наступного дня. 

Зранку 15 лютого чоловіка  з підозрою на сказ шпиталізували  до травматологічного відділення КНП «Свалявська міська лікарня», працівники якої негайно вжили усіх привентивних заходів, а патологоанатомічний  матеріал загиблої тварини було передано до Хусткої міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби для подальшого дослідження. За результатами аналізів у мозку тварини виявлено збудник сказу. 

За фактом надзвичайної події у 18 лютого Свалявській міській раді відбулося екстрене зібрання членів Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

У ході зустрічі  було заслухано рекомендації начальника Свалявської РДЛВМ Миколи Рішка щодо правил утримання тварин у випадку спалаху  захворювання, яке становить смертельну загрозу для тварин і людей. 

Також комісією під головуванням заступника голови Свалявського міської ради Івана Русина обговорено  плани щодо вживання контролюючих заходів необхідних задля всеохоплюючого інформування різних верств населення та недопущення розповсюдження епідемії сказу на Свалявщині.

Як  зазначив  в. о. директора КНП «Свалявська міська лікарня» Мирослав Мелеш, на сьогодні у медичній установі достатньо ліків, аби  подолати можливі спалахи епідемії.

Документальне підтвердження обговорених на постійній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій тезисів, за інформацією інтернет-видання Район.Свалява, слід очікувати вже цього понеділка.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024