З царственими особами розслаблятися не можна

11 Лютого 2022, 15:30
З царственими особами розслаблятися не можна 599
З царственими особами розслаблятися не можна

Королева Великобританії Єлизавета II відзначилася в 2006 році крутою вдачею. Одне її слово – і людина втратила громадянство. А він лише не потрапив у їжі, злегка переборщивши зі спеціями.

 

У 2006 році до Латвії прибули з офіційним візитом королева Англії Єлизавета II та її чоловік принц Філіп. Пригощав гастрономічними вишукуваннями шеф-кухар із Білорусії Василь Стрельников. Він тільки недавно отримає латвійське громадянство і хотів справити чудове враження на високих гостей.

 

Від хвилювання Василь пересолив суп, але не помітив своєї помилки. Королева з чоловіком пообідали, а потім вона сказала, що перша страва була недостатньо смачною через надлишок солі. Вибачення шеф-пвара не мали дії. Покарали його дуже суворо, позбавивши громадянства, яке лише недавно одержав.

 

За словами друга Стрельникова Юрія Ковриженка, що вважається амбасадором української кухні та ведучим телевізійного гастрономічного каналу, Василь вирішив, що підвів приймаючу сторону. Адже честь пригощати королівських особ дається не кожному, а на кухню в цьому випадку пускають справжнього професіонала, який не має права на помилку. Через кілька років Стрельников відновив латвійське громадянство.

 

Що відбувається на кухні біля її королівської величності Єлизавети II

 

Правителька Англії дбає про своє здоров'я, тому не їсть рідкісні сорти м'яса та морепродукти, щоб уникнути харчового отруєння. Вона живе за своїм розкладом, незалежно від часових поясів. Наприклад, при поїздці в Австралію, тимчасовий проміжок з якою становить 12 годин, о 5 ранку за місцевим часом королева вирішила пити чай з коржами, які мав спекти головний королівський кухар Даррен МакГрейді.

 

Цікавою є історія кар'єрного зростання цієї людини. Потрібно було 15 років, щоб він став на чолі королівської кухні. А починав свою діяльність із годівлі собак породи «корги» та коней у маєтку Балморал.

 

Меню Єлизавети II

 

Королева харчується 4 рази на день. На сніданок п'є чай із печивом та їсть пластівці з молоком. На ланч подається приготована ​​на грилі риба або курка, що супроводжується гарніром із овочів. Цибуля та часник у їжі неприпустимі.

 

Єлизавета II любить креветки. Її пристрастю є шоколад та десерти з його наявністю. Вечір завершується чайною церемонією, де до печива додають джем та вершки. Зі спиртних напоїв королеві за смаком джин, шампанське та солодкий аперитив.

 

На кухні царствених осіб працює 20 шеф-кухарів! Тому вона може дозволити собі будь-які ласощі, замовивши прямо на місці, але на кухню ніколи не заходить і кулінарних талантів не виявляє. Якщо їй щось не до смаку, то записує це у спеціальну книжку і віддає кухарям із проханням більше не готувати подібну страву.

 

Принц Філіп більш прихильний до американської кухні. Він обожнює все гостре, пряне і сам не проти приготувати щось смачне на пікніку. Подружжю до душі панована риба з картопляними чіпсами. 

 

Багато інших цікавих світових новин доступно на сайті каналу 24.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024