«Працюємо майже 24 години на добу»: як на Свалявщині утримують зимові дороги

04 Лютого 2022, 16:10
Фото з місця події 1308
Фото з місця події

Зимові дороги є чи не найобговорюванішим питанням в нашій громаді. Свою негативну думку стосовно зимового обслуговування доріг висловлюють як депутати Свалявської міської ради на останній сесії міської ради, так і небайдужі жителі Сваляви. В деяких випадках, ситуація є по-справжньому курйозною. Читайте також: Щоб потрапити на роботу свалявчани штовхали автобус власноруч

Журналіст нашого видання звернувся до людини, яка безпосередньо займається очищенням вулиць на Свалявщині та дізнався, про ситуацію зсередини. Цією людиною є Віктор Івашкович, представник Мукачівської райдержадміністрації у Сваляві.

Віктор, розкажіть нашим читачам, хто обслуговує дороги на Свалявщині?

Дороги державного, районного значення обслуговує дорожньо-експлуатаційна фірма ШБУ-77, яка відповідно до укладеного договору зі Службою місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області здійснює зимове експлуатаційне утримання, так званих, центральних доріг Мукачівського району.

Уперше в історії, зимове утримання центральних доріг на Свалявщині обслуговує не райавтодор, який не був належним чином забезпечений посипковими, топливом та технікою. Пам'ятаю, що в райавтодора на «озброєнні» було 2 одиниці техніки 70-80-х років випуску на цілий Свалявський та Воловецький райони. 

На цей зимовий період укладено договір з повноцінною дорожньою фірмою, яка відповідає вимогам 21-го століття.

Яку техніку для очищення використовує дана фірма?

У даний момент, ми використовуємо 2 типи грейдерів, різні трактори типу «Джон Дір» 4х4, спеціалізовані машини - Мани та Сканії, погрузщики, які виконують по 2 функції одночасно.

Які дороги в межах Свалявщини підпорядковані фірмі «ШБУ-77»?

У першу чергу, це дороги обласного значення, такі як «Свалява-Мукачево», «Свалява-Довге-Липча», «Поляна - Нижні Ворота» районного значення: «Стройно–Тибава», «Свалява–Неліпино–Вовчий», Плав'є, Лопушанка, «Плоске–Родникова Гута» та Плоский Потік.

Щодо самої Сваляви, як справи йдуть з очищенням вулиць на території громади?

Міські комунальні дороги окрім нас очищує комунал Сваляви та Поляни. Також хочу зазначити, що в місті Свалява – є, так звана, об'їзна дорога - Київська, Чорновола, Старолюбовнянська, Невського та Лесі Українки – це є міські комунальні дороги, які обслуговуються ВУКГ. Вони є об'їзною частиною для міста, а не району, тому зазначена дорожня фірма їх не обслуговує.

Куди можуть звернутися жителі Свалявщини, якщо є снігові затори на дорозі?

На початку зимового періоду, з метою оперативного реагування на наслідки негоди, ми утворили номер гарячої лінії щодо стану та утримання доріг в зимовий період «ШБУ - 77»: +380 (67) 329 05 05.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024