ВІЛ – не вирок: де можна пройти безоплатно тестування на ВІЛ-СНІД

28 Листопада 2021, 13:14
Тестування на  ВІЛ/СНІД 281
Тестування на ВІЛ/СНІД

Раннє виявлення та антиретровірусна терапія дають змогу людям, які живуть з ВІЛ, жити повноцінним життям.

Завдяки державним закупівлям через міжнародні організації Україна повністю забезпечує лікування всіх хворих на ВІЛ. Якщо у 2009 році терапію за державний кошт отримували 15 871 людина, то станом на 1 жовтня 2021 року — 129 022 людини, інформують у Центрі громадського здоров'я.

Де пройти тест на ВІЛ:

  •  свого сімейного лікаря;
  •  найближчому Центрі СНІДу чи кабінеті «Довіра»;
  •  в будь якому закладі охорони здоров’я України, що надають медичну допомогу в рамках 13 пакетів програми медичних гарантій, в тому числі амбулаторну та стаціонарну медичну допомогу.
  •  неурядових організаціях;
  •  замовивши оральний тест на ВІЛ та пройти за його допомогою самотестування за посиланнями https://prozdorovia.in.ua (опція замовлення тесту відкрита для осіб, що пройшли анкету ризику та отримали високий та середній результат) та oraltest.org.ua

За допомогою European Test Finder ви можете дізнатись де можна пройти тест на ВІЛ, гепатити чи інші захворювання, що передаються статевим шляхом не тільки в Україні але й у Європі (посилання: https://bit.ly/31SQMPO).

Процедура тестування — абсолютно безоплатна і швидка. Результат експрестесту на ВІЛ буде готовий уже за 15 хвилин: до 5 хвилин — підготовка й забір крові з пальця, 10 — очікування результату.

Перед тестуванням ви зможете поставити питання та отримати інформацію про ВІЛ-інфекцію, шляхи її передачі, оцінити з фахівцем свій ризик інфікування ВІЛ та розглянути можливості його зниження, а також дізнатися про організації, де вам можуть надати іншу допомогу.

Читайте такожЧи потрібно вакцинуватись тим, у кого наявні антитіла: роз'яснення лікарки

Де і як можна протестуватися на гепатит В та С

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024