Юнак із Закарпаття поїхав на заробітки після отримання повістки в армію

23 Листопада 2021, 13:37
Фото ілюстративне 355
Фото ілюстративне

Міжгірський районний суд призначив призовнику два роки умовно за ухилення від служби у війську: після отримання повістки хлопець виїхав на заробітки до Чехії, а в суді пояснив, що «боявся армії» і повинен був заробляти для допомоги мамі.

Як зазначається у постанові суді, мешканець села Колочава Міжгірського району Іван С. отримав повістку про призов на строкову військову службу у квітні 2021 року та був проінформований про відправку його до армії, однак не з’явився на призначену дату до військкомату.

Під час розгляду справи в суді, Іван С. пояснив, на час призову він «був вимушений виїхати на заробітки в Чехію», а також додав, що не бажає відбувати військову службу, бо боїться. Крім того, призовник розповів, що допомагає хворій матері, веде домашнє господарство, бо його батько помер. Свою вину в ухиленні від служби хлопець визнав і підтвердив це під час засідання суду.

Суддя Міжгірського районного суду Володимир Кривка визнав Іван С. винним у вчиненні кримінального проступку за ст. 335 ККУ (ухилення від військової служби) і призначити йому обмеження волі на 1,6 року. Разом з тим, суддя звільнив призовника від покарання та призначив йому іспитовий термін на 2 роки. Хлопець має право на оскарження вироку протягом 30 днів.

Зазначимо, втеча від призову на заробітки закордон – досить поширена. Аналогічний випадок нещодавно стався і в Рахівському районі: там суд призначив призовнику рік умовно за втечу на заробітки до Чехії після вручення повістки.

Джерело: Zахіd.nеt

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024