У Сваляві відбувся мітинг-реквієм до Дня Гідності та Свободи

19 Листопада 2021, 16:08
У Сваляві відбувся мітинг-реквієм до Дня Гідності та Свободи 784
У Сваляві відбувся мітинг-реквієм до Дня Гідності та Свободи

Мітинг-реквієм «Україна – країна нескорених» відбувся 19 листопада у місцевому Будинку культури за участі виконуючої обов’язки Свалявського міського голови Мирослави Скрипинець.

Вшанувати пам’ять полеглих, що віддали своє життя, відстоюючи прагнення громадян нашої держави отримати достойний рівень, а також вберегти територіальну цілісність країни прийшли комісар Свалявського військового комісаріату Олександр Гаєвий, представники установ правоохоронних та контролюючих органів Свалявської громади.

Присутні запалили поминальні лампадки біля інсталяції про нагадування трагічних подій на майдані Незалежності. 

Опісля гімну ведуча заходу, працівниця Свалявського будинку культури Евеліна Хижняк повідала присутнім хронологію кривавих подій української історії.

«Україна – це територія гідності і свободи, про що свідчила революція 2004 року, яка закарбувалася справжнім народним святом. Але вісім років тому свято змінилося загальнонаціональним болем. 21 листопада 2013 року студенти Києва вийшли на майдан Незалежності в підтримку євроінтеграції за Європейську Україну! Спочатку це була виключно мирна акція молоді з гаслами: «Україна – це Європа!», «Ми – вільні!», «Ми хочемо в ЄС». Кількість активістів зростала з дня в день. А що ж було далі?… 

Затим – не підписання угоди про асоціацію, а потім – жорстоке побиття студентів…   

Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбулися впродовж останніх місяців, не залишили байдужими. Тяжкий шлях уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть в наших серцях. Ці декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України», – розповідала Евеліна Хижняк.

У те, що з початку Євромайдану минуло вісім нескінченно довгих і важких років – мало кому віриться.

Пам’ять про загиблих на Майдані патріотів вшанували хвилиною мовчання.

Нині, коли від початку березня 2014 року наша країна знаходиться в стані неоголошеної війни, а на сході України йдуть військові дії, точаться криваві бої й вирішується доля та майбутнє України – маємо і далі єднатися у боротьбі проти окупанта, а подвиг наших героїв мусимо пам’ятати. І тоді пророчими будуть рядки:

«Україна – сильна і могутня!

Береже нехай Її Господь.

В Неї світле і святе майбутнє,

Українським серцем є народ.

Б’ється вільно українське серце,

Усім бідам, ворогам на зло

Знайде сили і не розірветься,

Якби гірко й тяжко не було.

І нехай на світі кожен знає,

Чують всі, дорослі і малі,

Українське серце не вмирає

Буде вічно битись на землі!»

Полеглим захисникам України – вічна пам’ять!

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024