Тимчасовий очільник Свалявської міської лікарні прокоментував, яким чином сюди потрапив скандальний активіст Остап Стахів

19 Листопада 2021, 11:55
Скандальний активіст Остап Стахів 2889
Скандальний активіст Остап Стахів

Виконуючий обов'язки керівника КНП «Свалявська міська лікарня» Василь Кошеля пояснив, як у заклад потрапив скандальний активіст зі Львова Остап Стахів.

Днями Свалявська міська лікарня потрапила у поле зору не лише місцевих управлінців, до яких звернувся колектив закладу, а й працівників СБУ. Саме тут, у Сваляві, затримали відомого львівського активіста, антивакцинатора Остапа Стахова, який потрапив у місцеву лікарню саме в той день, коли мало відбутись судове засідання у його справі. 

Саме 17 листопада мав відбутися суд над одіозним діячем, якому вручили підозру за діями, що суперечать законодавству України. Перед цим у скандального активіста, який закликав до зриву вакцинаторської кампанії, СБУ провела обшуки. Суддя Олег Юрків переніс засідання на 18 листопада і дозволив затримати Стахова, якщо це можливо.

І саме 17 листопада, як стало відомо інтернет-виданню Район.Свалява з власних джерел, Остап Стахів потрапив у Свалявську міську лікарню. Власне сам виконуючий обов'язки головного лікаря Василь Кошеля дав вказівку госпіталізувати чоловіка у відділення терапії з діагнозом «стенокардія». 

Читайте також: Відомий львівський антивакцинатор Стахів переховується у Свалявській лікарні

Вже ввечері активіста затримала оперативна група та вивезла з медичного закладу.

Ми звернулися за коментарем до виконуючого обов’язки головного лікаря КНП «Свалявська міська лікарня» Василя Кошелі, аби він пояснив, чому мешканець Львова потрапив саме у місцевий медзаклад. Зі слів тимчасового керівника, він не знав, хто цей пацієнт, а про його біографію дізнався уже пізніше з інтернету:

«Будь хто з громадян може звернутися до нас за медичною допомогою. Ми не розділяємо людей на бідних чи багатих, атеїстів чи не атеїстів…  Людина звернулася, попросилася в стаціонар через те, що скаржилась на погане самопочуття. 

До вчорашнього дня я навіть не знав, хто такий Стахів, і що він є настільки скандальною особистістю. Чоловік прийшов сам і звернувся у приймальне відділення. Він скаржився на підвищений тиск, а ми не могли його не прийняти і не надати медичної допомоги, бо за такі вчинки є стаття  136-та у Кримінальному кодексі України «Про ненадання медичної допомоги». Не дай Бог, щоб щось трапилось з людиною, справа серйозна і несла б за собою велику відповідальність. 

Після того, як він потрапив в лікарню, до нас надійшов запит від СБУ щодо того, чи перебуває такий у нашому закладі. Ми надали правдиву відповідь. Потім приїхали оперативники, підтвердили свій статус. Я не бачу в цьому ніякої проблеми, чи хайпу, чи ще чогось. 

На пацієнті не пише, що він активіст. Чоловік назвав себе, ми записали його дані, все це є зафіксовано. Наголошую ще раз, що про весь цей скандал навколо його імені  дізнався потім з Інтернету», – прокоментував Василь Кошеля.

Хто ж такий Остап Стахів?

Нещодавно СБУ заявила заблокувала діяльність антивакцинаторської мережі у кількох регіонах України та вручила підозру одному з її лідерів, 36-річному активісту зі Львова Остапу Стахову.

 

СБУ стверджує, що мережа під «антивакцинаторськими гаслами» закликала до насильницької зміни конституційного ладу в Україні та могла фінансуватись росіянами. Правоохоронці стверджують, що зловмисники підшукували зброю та співучасників, що мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із «власною міліцією» та «економікою».

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024