Відомий львівський антивакцинатор Стахів переховується у Свалявській лікарні

17 Листопада 2021, 17:15
Остап Стахів 2258
Остап Стахів

Антивакцинатор Остап Стахів, який сьогодні мав бути на судовому засіданні, в суд не з'явився. Його адвокат заявив, що чоловік знаходиться на стаціонарному лікуванні у Сваляві.

Суддя Олег Юрків переніс засідання на 18 листопада і дозволив затримати Стахіва для участі у наступному засіданні, якщо це можливо.

Як стало відомо інтернет-виданню Район.Свалява з власних джерел, Стахіва сьогодні дійсно привезли у Свалявську міську лікарню. Власне сам виконуючий обов'язки головного лікаря Василь Кошеля дав вказівку госпіталізувати чоловіка у відділення терапії з діагнозом «стенокардія». Перед цим у скандального активіста, який закликає до зриву вакцинаторської кампанії, СБУ провела обшуки.

Для довідки: Нещодавно СБУ заявила заблокувала діяльність антивакцинаторської мережі у кількох регіонах України та вручила підозру одному з її лідерів, 36-річному активісту зі Львова Остапу Стахову, – повідомляє ВВС.News Україна.

СБУ стверджує, що мережа під «антивакцинаторськими гаслами» закликала до насильницької зміни конституційного ладу в Україні та могла фінансуватись росіянами. У відомстві заявляють, що мають «безперечні докази» провини затриманих. Правоохоронці стверджують, що зловмисники підшукували зброю та співучасників, що мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із «власною міліцією» та «економікою».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024