Одіозний свалявський активіст прокоментував свої відео про партійність Юрія Григи та перевибори

04 Листопада 2021, 15:10
Одіозний свалявський активіст прокоментував свої відео про партійність Юрія Григи та перевибори 2474
Одіозний свалявський активіст прокоментував свої відео про партійність Юрія Григи та перевибори

Днями у мережі Фейсбук з’явилися відео, на яких відомий свалявський активіст та діяч Михайло Чокнадій розповідає про те, що буде відбуватися на черговій сесії Свалявської міської ради у цю п’ятницю, 5 листопада.

В одному відео Чокнадій заявляє, що на перевибори у міськраду готові йти лише три політичні сили, а в другому закликає усіх прийти на сесію, блокувати трибуни і «створити коаліцію», щоб ці перевибори організувати.

Інтернет-видання Район.Свалява звернулося за коментарем до активіста, аби він пояснив, звідки бере інформацію, як і з ким збирається створювати коаліцію, не будучи депутатом і чому різко змінив своє ставлення до Свалявського міського голови, якого раніше систематично піддавав гострій критиці.

Виявилося, що усю «достовірну» інформацію Чокнадію дали аноніми.

– Михайле, Ви у своєму відео ви сказали, що на вибори готові йти три політичні сили й назвали прізвища голів фракцій. Звідки у вас така інформація?

– Ну раз маю інформацію і раз її озвучив, значить знаю. Просто так я б її не озвучував. 

– Вам про це сказали голови фракцій безпосередньо?

– Ні, це анонімно.

– А ви запитували думку депутатів інших фракцій?

– Я знаю, що із семи політичних сил, які зараз представлені у Свалявській міській раді три політичні сили готові іти на перевибори. Інші не готові по тій причині, що бояться втратити свої депутатські мандати, бо знають, що на наступних позачергових виборах до органів місцевого самоврядування вони не пройдуть. 

– Так Вам про це сказали представники фракцій?

– Я не буду розголошувати інформацію хто мені сказав, я не можу її оприлюднити. 

– А про те, що Юрій Грига вийшов з партії «Слуга Народу» він вам сказав особисто?

– Це так само анонімно. 

– Бо виходить, що вам всі анонімно щось кажуть…

– Я не можу розголошувати. Завтра самі дізнаєтеся, приходьте на сесію, завтра буде все зрозуміло. Будете задавати запитання мені, міському голові, всім, кому хочете.

– Ви сказали що будете створювати коаліцію, блокувати трибуну. «Ми» – це хто? Коаліцію можуть створювати тільки депутати. А ви яким чином до того прив’язані?

– Громадськість буде у законний спосіб тиснути на депутатів і на міського голову, щоб нарешті починалася робитися робота. 

– Але Ви сказали, що «ми будемо створювати коаліцію»?

– Ми будемо з громадськістю закликати депутатів створювати коаліцію.

– Це Ви, я так розумію, прийдете від імені своєї організації «Успішна Свалявщина»?

– Не лише. Там і інші ініціативні люди будуть закликати і депутатів, і міського голову нарешті працювати.

Тут є два варіанти: перший, я думаю, найкращий - це робити перевибори міського голови і депутатів. Це ідеальний варіант. І ми будемо, в першу чергу, притримуватися цього варіанту. Якщо депутати чи міський голова не хочуть іти на перевибори, а хочуть і далі, щоб так продовжувалося в Свалявській громаді, тоді давайте створюйте коаліцію і починайте працювати, тому що кожна сесія – це цирк. 

– Ви не так давно гостро критикували Юрія Григу за роботу. У цьому відео ви вже кажете, що він – молодець…

– По-перше, те що домовилися між собою депутати, щоб знімати міського голову і ставити виконуючою обов’язки Безвершенко, яка набрала кілька десятків голосів, однозначно на таку авантюру я не погоджуюсь, я проти того. По-друге те що він вийшов з цієї політичної сили – це величезний плюс, і я думаю, що раз він вийшов з політичної сили «Слуга Народу», і вони хочуть поставити Безвершенко, яка набрала мало голосів, то я на це не згодний. Тому що вона – людина некомпетентна, не має досвіду роботи в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування, і це буде крах Свалявщини. 

Буде ще гірше, ніж було, і все буде падати на кого? На мене, тому що організував і зробив це все я. Давайте тоді робимо перевибори.

– Якщо слідувати Вашій логіці, то і в Юрія Григи досвіду в держуправлінні не було…

– В нього був величезний менеджерський досвід. Він побудував бізнес, який приносить мільйонні прибутки. Це водночас якби і різні речі, але плюс.

– Тобто Ви погоджуєтесь, що міський голова справляється зі своїми обов'язками? 

– Ні, я погоджуюсь провести перевибори. Просто я не можу оприлюднювати цю інформацію, коли я буду вважати, що можу оприлюднити, то зроблю це. 

– А Ви впевнені, що Юрій Грига був у партії? 

– А він і не був. він не є членом партії. Просто відійшов від політичної сили. 

– Але це Ваша цитата: «Юрій Грига вийшов з партії»… 

– Ну, відійшов, вийшов – слова синоніми... 

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024