Свалявські поліцейські та військові провели майстер-класи для дітей до Дня козацтва

16 Жовтня 2021, 10:15
Фото з місця події 1715
Фото з місця події

Напередодні свят Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва та Дня захисників України за сприяння членів ГО «Свалявська спілка учасників бойових дій на сході України» було організовано експозиційну міні-виставку зброї та військового екіпірування, яка розташувалася у центрі міста.

Хоча передбачалося, що учасниками виставки будуть учні місцевих навчальних закладів, однак про те, які «подарунки» прилітають до українських військових, що нині, ризикуючи власним життям, відстоюють територіальну цілісність нашої держави на лінії фронту з окупованих територій із цікавістю дізнавалися всі охочі.

Потримати у руках бойового автомата, «покрутити» у руках  осколок вагою 800 гр від справжнісінького бойового снаряду, роздивитися зблизька учбову гранату чи потримати на плечі РПГ, зробивши селфі на згадку, міг кожен перехожий.

Доєдналися до заходу і свалявські поліціянти, які знайомили школярів із законодавчо-нормативною базою використання поліцейськими спецзасобів, електричних пристроїв та гаджетів під час несення служби, і навіть дозволили хлопчикам та дівчаткам посидіти за кермом службового авто RENAUT DUSTER й наочно ознайомитися з роботою рації та панелі сигнального оповіщення.

Як повідомив виданню Район.Свалява офіцер Свалявської громади, капітан поліції Федір Варга, такі заходи не тільки популяризують історико-звитяжне минуле нашої держави, а й підвищуюють рівень національного патріотизму, загальний імідж Зброних сил України та є особливо цікавими для тих представників підростаючого покоління, які  планують пов'язати із правоохоронними структурами своє професійне майбутнє.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024