Чому свалявські педагоги та працівники дитячих садочків не отримали премії до професійних свят

01 Жовтня 2021, 12:45
Чому свалявські педагоги та працівники дитячих садочків не отримали премії до професійних свят 1448
Чому свалявські педагоги та працівники дитячих садочків не отримали премії до професійних свят

Одним з гострих питань, яке піднімалося на сесії Свалявської міської ради 1 жовтня, стало преміювання педагогів та працівників дитячих садочків. 

Депутати висловили претензію міському голові Юрію Гризі щодо того, чому не виплатили премії працівникам дошкільних навчальних закладів, які 27 вересня відзначали професійне свято. Також під питанням постало і щорічне преміювання педагогів, які  теж лишаються без винагороди.

Як відомо, мова про виплату премій депутати піднімали ще місяць тому. Про це говорили на комісіях і обранці громади погодили виділити кошти. Однак свято педагоги зустріли без довгоочікуваної мотивації.

«На минулій сесії ми, депутати, погодили виплати премій в розмірі одного окладу, наголосивши, що отримати їх мають працівники до своїх професійних свят. Але, як виявилось, що 27 вересня був День працівників дошкільних навчальних закладів, а виплат не було. Ви знову будете казати, що депутати винні…», – зауважив депутат Роман Годя.

У відповідь Юрій Грига заявив, що премії не були і не будуть виплачені до професійних свят ні педагогам, ні працівникам ДНЗ, бо немає відповідного положення.

Депутатка Клара Стегура наголосила, що премії та щорічна грошова винагорода – це різні речі, і педагоги могли отримати свою святкову мотивацію без положення. 

«Ми звернулися до вас із листом, підписаним 24-ма депутатами, де було сказано про преміювання. Оскільки премії працівникам відділу освіти і навчальних закладів можуть виплачуватися без положення і можуть називатися щорічною виплатою, тому я вважаю, що на підставі наказу директора школи ви могли до першого жовтня провести преміювання вчителів. Інша справа – преміювання працівників закладів дошкільної та позашкільної освіти і технічних працівників, на це дійсно потрібно відповідне положення про преміювання, оскільки воно здійснюється зовсім іншого джерела», – прокоментувала депутатка.

Депутат Роман Годя наголосив, що якщо міський голова та юридичний відділ знали про такий нюанс, то нічого не заважало повідомити про це депутатів та скликати позачергову сесію, де б це питання було оперативно вирішено. 

Депутат Олександр Салій запитав, чи є відповідне положення про преміювання представників міської ради, з яким проблем немає. Виявилося, що таке положення було розроблене вчасно, а коли пішла мова про премії педагогам, чия робота є нелегкою та важливою, то тут виникли непередбачувані обставини, про які депутатам забули сказати. Замість того міський голова спокійно поїхав у чергову відпустку.

Аби досягти якихось домовленостей, депутати та міський голова взяли перерву для вивчення питання. Після перерви обранці громади подали пропозицію організувати виплати премій як педагогам, так і працівникам ДНЗ до 31 грудня цього року.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024