На Закарпатті закликають батьків вплинути на вчителів, які не хочуть вакцинуватися

08 Вересня 2021, 14:30
Фото з відкритих джерел 531
Фото з відкритих джерел

На Закарпатті, де щеплено лише близько третини педагогів, закликають батьків вплинути на вчителів, які не хочуть вакцинуватися.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний.

«На Закарпатті середній показник щеплених вчителів у загальноосвітніх закладах області складає 34%. Це означає, що з наступного тижня, якщо ми перейдемо у «жовту» карантинну зону, чимало шкіл не зможуть працювати у звичному режимі навчання, а перейдуть на дистанційну або змішану форму. Відтак, ми радимо батькам, представникам батьківських комітетів повпливати на педагогічні колективи та їхнє рішення щодо щеплення,» - сказав Пшеничний.

За його словами, найнижчі показники щеплень у педагогічних колективах на Закарпатті має місто Хуст, Іршавська тергромада, Тячівський та Рахівський райони.

«Хоча, разом із тим, у нас є громади, де показник щеплених вчителів складає 80%, наприклад, Мукачівська, Баранинська ТГ», - повідомив Пшеничний.

Нині на Закарпатті, додав він, діють 217 пунктів щеплення та 15 Центрів вакцинації для імунізації населення. Для бажаючих щепитися від коронавірусу у наявності та доступі є всі вакцини.

За даними Закарпатської ОДА, із початку проведення кампанії в області загалом зробили 229 235 щеплень.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу в Україні щеплено проти коронавірусу майже 150 тисяч людей. Загалом від початку кампанії вакцинації в державі зроблено понад 10 млн щеплень проти COVID-19.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024