Учні однієї з Свалявських шкіл відмовились від квітів заради порятунку життя хворого хлопчика

03 Вересня 2021, 14:33
Фото з місця події 1667
Фото з місця події

Їхня дорога до знань встелена добром:

«Ти щасливий, якщо в тебе друзі є, 

Кожен день життя яскравішим стає! 

Справжні друзі поруч в радості й журбі,

Дарувати радість хочеться й тобі» 

Говорить одна із дитячих пісень, ну а коли ж друзі разом із тобою весело крокують дорогою знань, життя стає не лише яскравішим, а й цікавішим. Із цим фактом одноголосно погоджуються учні Свалявської початкової школи №4, що у Драчині

Не зважаючи на карантинні обмеження, і той факт, що урочисті шкільні лінійки відбулися далеко не в усіх школах Свалявської громади, Першовересень зустрів малечу лагідним сонечком, яке хоч і ховалося за хмарки час від часу, втім від щирих дитячих посмішок у класах альма-матер було затишно і тепло. 

Очікувано, школярикам провели перший тематичний урок, присвячений 30-ій річниці Незалежності України, під час якого діткам пояснили суть і важливість Незалежності, разом пригадали визначних українських діячів, які боролися за суверенітет нашої держави, державні символи та авторів Національного Гімну, який, звісно, дружно виконували кожен у своїх класах. І спів цей було чути далеко, адже цьогоріч до навчання у Свалявській початковій школі №;4 приступили 47 учнів, світоч науки для яких почесно нестимуть М. Мучичка, М. Сокач, вчителька Англійської мови – Я. Ільницька, вихователька ГПД – Аліна Коневич та авторка даного допису.  

Особливим був цей день для 12 хлопчиків та дівчаток, які поріг навчального закладу у статусі учнів переступили уперше – їх дорогою знань повела Марія Кондря, яка вітаючи своїх «первачків» мовила: «Бажаю вам бути спраглими до знань, хотіти віднайти відповіді на 100 000 «Як?» та «Чому?» Будьте слухняними, щирими, добрими, і звичайно ж – розумними. 

Ну, а ми, вчителі вам на 100% допоможемо».

Хоча, відповідь на питання «Як творити добро?» учні Свалявської початкової школи знають не з порожніх слів: цього року хлопчики і дівчатка відмовились від купівлі традиційних першовересневих букетів, а кошти які мали б бути спрямовані на купівлю в’янучого товару попросили передати на лікування маленького закарпатця — Павлика Мотички, якому діагностували СМА. Пишаймося нашими школяриками!

Вікторія КНЯЗЬ, директорка Свалявської школи №4 І ступеня Свалявської міської ради

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024