Охоронцю одного зі Свалявських підприємств оголосили вирок за незаконне зберігання зброї

28 Серпня 2021, 10:00
Фото з відкритих джерел 947
Фото з відкритих джерел

17 серпня, Свалявський районний суд Закарпатської області розглянув справу щодо охоронця ТОВ «КрокВуд» (ім'я та прізвище не розголошується) якому інкримінували підозру за ч.1 ст. 263 КК, ч. 1 ст. 263-1 КК, «Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв», про це повідомляє Єдиний державний реєстр судових рішень.

Як оголосили в суді, чоловік незаконно зберігав у себе вдома мисливську рушницю 16-го калібру, моделі «ТОЗ-БМ», яку в саморобний спосіб незаконно переробив нарізну вогнепальну зброю придатну для пострілів гвинтівковими патронами центрального бою.

Згідно ч.1 ст. 263 КК України порушнику загрожувало покарання у виді 3 років позбавлення волі, за ч. 1 ст. 263-1 КК України у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Оскільки чоловік свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, детально описав обставини вчинення кримінальних правопорушень та враховуючи обставини, характеристику за місцем проживання, наявність на утриманні малолітньої дитини, суд пом'якшив покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі, із застосуванням до обвинуваченого положень ст. ст. 75, 76 КК України, щодо звільнення від відбування покарання та виконанням покладених судом обов`язків, а саме: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

Рушницю з боєприпасами передали до кімнати озброєння Свалявського ВП, яка в майбутньому підлягає знищенню.

 

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024