Мешканцям Мукачівського району розповіли про послугу «Соціальне таксі»

18 Серпня 2021, 11:58
Мешканцям Мукачівського району розповіли про послугу «Соціальне таксі» 563
Мешканцям Мукачівського району розповіли про послугу «Соціальне таксі»
Особи з інвалідністю та маломобільні громадяни можуть скористатися даною послугою для розв'язання соціальних питань. Мукачівська райдержадміністрація на своєму сайті пояснила, куди можна дістатися за допомогою соціального таксі: органи соціального захисту населення, ЦНАП; органи виконавчої влади; банківські установи; лікарні, лікувально-профілактичні, санітарно-оздоровчі чи реабілітаційні установи, протезно-ортопедичні підприємства; центри правової допомоги.
 
Послуга «Соціальне таксі» надається:насамперед, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та іншим маломобільним групам населення, до яких належать особи похилого віку та інші особи, які не можуть пересуватися самостійно; особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю з порушеннями зору, інтелектуальними та психічними порушеннями.
 
Щоб скористатися послугою, необхідно стати на облік у виконавчому органі/комунальному закладі/установі, на базі якого/якої створена відповідна служба з перевезення вищезазначених категорій населення та надати документи, які передбачені положенням про службу з перевезення для надання цієї послуги.
 
Послугу «Соціальне таксі» можуть надавати заклади/установи, що надають послуги особам з інвалідністю: соціальні, медичні, реабілітаційні.
 
Щоб подати заявку, отримувачу послуги необхідно зателефонувати до органу/закладу/установи, на базі якого/якої створено службу з перевезення або відправити заявку електронною поштою.
 
Під час бронювання поїздки обов’язково потрібно вказати день, час, адресу маршруту, а також орієнтовний термін перебування у пункті призначення. У разі відмови від поїздки, потрібно повідомити про це диспетчера.
Інформацію щодо доступності даної послуги у вашому населеному пункті можна отримати в органі з питань соціального захисту населення за місцем проживання.
 
Послуга «Соціальне таксі» безкоштовна.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024