Сучасні технології близько як ніколи: на Закарпатті презентували першого електропастуха

10 Серпня 2021, 16:13
Фото з відкритих джерел 972
Фото з відкритих джерел

Це перший електропастух, який передано територіальним громадам на території Карпатського біосферного заповідника, — повідомляє mukachevo.net.

Мова йде про спеціальні електричні огорожі довкола місць перебування або випасання свійських тварин. Їх встановлюють для уникнення конфліктних ситуацій між людиною і великими хижими ссавцями. Саме ці тварини, в першу чергу вовки й ведмеді, завдають найбільші збитки гуцулам, особливо в період випасання худоби на полонинах, де вберегти її доволі складно.

Електропастухи — це дієвий засіб, перевірений протягом тривалого часу у багатьох регіонах світу, де збереглися великі хижаки. Саме вони дозволяють за умов умілого використання звести конфліктні ситуації практично нанівець, розповідають у Карпатському біосферному заповіднику.

Першого електропастуха придбали за кошти міжнародного проєкту «Відкриті кордони для ведмедів в Румунських та Українських Карпатах», та урочисто передали представникам Ясінянської територіальної громади на території полонини Сирилівка, що знаходиться в межах Карпатського біосферного заповідника.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024