Депутат Закарпатської облради закликає громаду до спільного контролю за станом лісів

19 Липня 2021, 17:40
Фото ілюстративне 547
Фото ілюстративне

Депутат Закарпатської обласної ради Володимир Суботовський провів зустріч з працівниками Свалявського лісгоспу, на якій обговорили поточні проблеми пов'язані з готовністю до реагування на випадки стихійних лих. Адже ситуація, що відбулася днями на Рахівщині, коли через буревій та паводок бууло нанесено чималої шкоди, змусила замислитись про безпеку.

Про зустріч Володимир Суботовський повідомив на своїй сторінці у Фейсбук:

«Паводки на Рахівщині та стихійні явища в наших європейських сусідів змушують більш відповідально ставитися до гірських лісів та звернути увагу на засмічення гір і водних потоків відходами лісозаготівлі. Для вияснення ситуації з лісосіками у Свалявському лісгоспі сьогодні зустрівся з його колективом.

Спілкувалися про поточний стан лісорубних квитків, догляд заповідних зон, готовність до реагування у випадку стихійних злив. Домовилися провести ревізію завершених та поточних лісозаготівельних робіт, засміченості гір та вжити відповідних заходів.

На жаль, практика показує, що не прибрані вчасно гілля та інші відходи лісозаготівлі попавши в водяний потік завдають руйнівних наслідків дамбам, обєктам інфраструктури, приватним домогосподарствам та, що найбільш прикро, людям. В цьому питанні є важливим громадський контроль за тим, що відбувається в наших лісах.

Тому звертаюся бути свідомими та інформувати лісників або мене особисто щодо описаних вище фактів.

Будемо разом реагувати на них та доглядати наші ліси.

Працюємо далі...», — йдеться у дописі.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024