Юні свалявчани взяли участь у навчально-польових зборах

20 Травня 2021, 10:00
936

Військово-патріотичне виховання – пріоритетна складова патріотичного виховання молоді, зорієнтоване на формування у молодої особи готовності до захисту та територіальної цілісності України. З цією метою 19.05.2021 року відбулись тренувальні навчально-польові заняття (збори) учнів 10-11-х класів ЗЗСО Свалявської, Полянської, Неліпинської, Керецьківської громад.

Про це повідомили на сайті Свалявської міської громади.

 Захід мав на меті практичне закріплення рівня знань, умінь та навичок з предмета «Захист України», визначення рівня готовності юнаків до військової служби в Збройних Силах України, відповідно до вимог Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», статті 7 Положення про допризовну підготовку юнаків, затвердженого Указом Президента України від 30.11.2000 року №1770 наказу Свалявського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, розпорядження Свалявського міського голови.

Юнаки закладів загальної середньої освіти територіальних громад на базі Мукачівської ділянки полігону мали змогу відпрацювати практичні навички стрільби з автомата АК-74.

Навчальні стрільби відбувалися під контролем вчителів предмету «Захист України» ЗЗСО територіальних громад, військового комісара Свалявського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки О.С. Гайового, начальника відділу туризму, інвестицій, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, внутрішніх та зовнішніх зав’язків – І. І. Русина, головного спеціаліста відділу освіти, молоді, спорту та культури Свалявської міської ради.

Після полігону учні ЗЗСО мали змогу відвідати військову частину, де розташована 128 гірсько-піхотна бригада та ознайомитись з умовами проживання, навчання, харчування та тренування наших військовослужбовців.

Також учням провели практичне навчання із розбирання та складання автомата, вивчення його будови та порядку підготовки до виконання стрільби зі стрілецької зброї.

 За підсумками заходу відзначено належний рівень організованості стрільб, своєчасне прибуття до місця проведення стрільб та дисципліну.

Сьогоднішні стрільби показали, що у нас росте нове покоління, яке здатне у майбутньому захистити Україну, служити Україні, у її Збройних Силах.


















 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024