До відома свалявчан: підписано закон про розмитнення «євроблях» на Україні

13 Травня 2021, 13:30
1537

Президент Володимир Зеленський поставив підпис на законах про тимчасове пільгове розмитнення ввезених в Україну автомобілів на єврономерах («євроблях»), прийнятому Верховною Радою в середині квітня 2021 року. Про це 12 травня повідомляє пресслужба офісу президента.

Підписані президентом закони «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об’єктом оподаткування якими є транспортні засоби» № 1402-ІХ № та «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України» 1403-ІХ спрямовані на тимчасове спрощення механізму розмитнення ввезених з Європи автомобілів.

Так, всі вживані автомобілі, які були ввезені в Україну до 31 грудня 2020 року включно, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку. При цьому сума акцизного податку вираховується залежно від віку автомобіля, обсягу і типу двигуна, вартість автомобіля на неї впливати не буде. Базова ставка становитиме 0-150 Євро, загальна вартість розмитнення не перевищить тисячі євро. При цьому такі автомобілі тимчасово звільнять від оподаткування ввізним митом.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024