До відома свалявчан: кому доведеться платити більше податків

11 Травня 2021, 15:00
1006

Податки в Україні можуть зрости, але Кабінет міністрів не планує підвищувати їх для фізичних осіб або малого та середнього бізнесу. Йтиметься про великий бізнес з високим показником рентабельності.

«Загальнодержавні податки ми підвищувати не плануємо – ті, що платить кожен громадянин або кожне підприємство. Щодо перегляду окремих акцизів, екологічних платежів, якихось зборів – зараз всередині Міністерства фінансів і профільних міністерств тривають розрахунки і дискусії», – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив в інтерв’ю «РБК-Україна».

Водночас, як наголосив голова уряду, можливі зміни в оподаткування не торкнуться фізосіб, малого і середнього бізнесу. А йтиметься про можливі зміни, аби «наповнити бюджет, змінити ситуацію в окремих галузях – медицині, освіті та інших соціальних напрямах».

– Можуть бути зміни для того, щоб наповнити бюджет, змінити ситуацію в окремих галузях – медицині, освіті та інших соціальних напрямах. Але це буде стосуватися не простих людей, які не малого і середнього бізнесу. Це дійсно буде стосуватися окремих напрямків, які мають високу маржинальність (показник рентабельності, – ред.) і повинні платити більше, – додав прем’єр Денис Шмигаль.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024