Аудит екоінспекції: до бюджету стягнуть збитки, які не сплатили порушники

12 Травня 2021, 13:50
Забруднення повітря 382
Забруднення повітря

Держекоінспекція проведе аудит пред’явлених збитків, які не були сплачені порушниками, щоб забезпечити їх відшкодування до державного бюджету.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, йдеться на Урядовому порталі.

«Аудит передбачатиме проведення аналітики щодо всіх випадків нарахування та пред'явлення збитків порушникам природоохоронного законодавства. Йдеться про всі напрямки екологічного контролю – промислове забруднення, засмічення, вирубки, браконьєрство тощо», – розповів Андрій Мальований.

Посадовець зазначив, що на сьогодні велика кількість коштів, обчислених за шкоду природі, не відшкодовується порушниками добровільно. Щоб їх стягнути, ДЕІ необхідно кожного разу звертатися до суду і кожного разу сплачувати судовий збір.

«Торік Держекоінспекція стикнулася з катастрофічним недофінансуванням за цією статтею видатків, цьогоріч у бюджеті для сплати судового збору передбачено 6,5 мільйона гривень, тож наші фахівці отримають дієвий інструмент стягнення з порушників збитків, завданих державі», – пояснив Андрій Мальований.

Він також зауважив, що завдяки проведенню аудиту зможемо забезпечити повернення до держбюджету коштів, які були фактично «вкрадені» порушниками природоохоронного законодавства.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39