Голова Мукачівської райдержадміністрації перевірив хід будівельно-ремонтних робіт амбулаторій в селах Голубине та Сусково

07 Травня 2021, 12:00
1481

За дорученням голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова голова Мукачівської райдержадміністрації Едгар Токар перевірив хід будівельно-ремонтних робіт амбулаторій в селах Голубине та Сусково Полянської громади, які фінансуються за рахунок державної субвенції з розвитку сільської медицини, повідомляється на офіційній сторінці Мукачівської районної державної адміністрації.

В селі Голубине вже завершено будівельні роботи в повному обсязі, готуються відповідні документи та розглядається можливість закупки обладнання і благоустрою території за рахунок зекономлених коштів.


В селі Сусково проведено внутрішні ремонтні роботи, однак зовнішні – потребують додаткового фінансування, яке можливе за рахунок місцевого бюджету чи перерозподілу державної субвенції.

– Розвиток сільської медицини є  пріоритетним напрямком програми Президента України.Зокрема, в Мукачівському районі збудовано 3 амбулаторії та 1 частково реконструйовано на загальну суму понад 15 млн гривень. Жителі району можуть отримувати якісну первинну медичну допомогу, оскільки амбулаторії додатково укомплектовано новими позашляховиками та засобами телемедицини, а молоді лікарі зацікавлені у працевлаштуванні у сільській місцевості, оскільки деякі амбулаторії побудовані таким чином, що містять житло з усіма зручностями для проживання медичного працівника, -зазначив Едгар Токар.



На зустрічі з головою Полянської ТГ Іваном Дрогобецьким досягнуто домовленості щодо завершення всіх робіт та вводу в експлуатацію об'єктів до 01 червня 2021 року.




 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024