У Сваляві вшанували постраждалих жителів громади від аварії на Чорнобильській АЕС

26 Квітня 2021, 16:10
1081

23 квітня у Будинку культури відбувся пам’ятний захід з нагоди 35-х роковин Чорнобильської трагедії, організований Свалявською міською радою.

Метою заходу було  вшанувати тих, хто поклав своє життя або віддав своє здоров’я за те, щоб ми сьогодні могли спокійно жити і розбудовувати нашу власну державу. На заході були присутні голова Свалявської ТГ Юрій Грига, начальник відділу туризму, інвестицій та соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, внутрішніх та зовнішніх зв’язків міської ради Іван Русин, учасники ліквідації, постраждалі від наслідків аварії на ЧАЕС.

«Чорнобильська катастрофа принесла багато людських жертв, болю і страждань. Відлуння цієї трагедії суспільство буде відчувати ще багато років», – наголосили у своїх виступах ведучі зібрання.

Учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Михайло Сарканич та Василь Нитка згадали трагічні події 35-річної давнини і зазначили, що у ті напружені дні ліквідатори не задумувалися, які згубні наслідки для їхнього здоров’я матиме робота у зоні техногенної катастрофи, – кожен виконував свій громадянський обов’язок.

– Ми вдячні за ваш подвиг і завжди пам’ятатимемо про героїв, які віддали своє життя у боротьбі з цією техногенною катастрофою, – звернувся до присутніх учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС міський голова Юрій Грига.







Очільник Свалявської територіальної громади вручив почесні грамоти Олександру Морозьку, Сергію Двіницькому, Василю Погореляку, Федору Барані, Івану Варваринцю, Володимиру Поповичу, Василю Пологі, Івану Янчику, Василю Нитці.

Пам'ять загиблих земляків-учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС присутні вшанували хвилиною мовчання. Виконавчим комітетом міської ради виділено матеріальну допомогу визначеним категоріям пільговиків та організовано поминальний фуршет для учасників заходу. Вдовам загиблих ліквідаторів аварії вручили квіти.



 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024