На Свалявщині провели перший тематичний веломаршрут «Шлях Гуци-Венеліна»

25 Квітня 2021, 17:10
2053

24 квітня, відбувся тематичний на Закарпатті і перший на Свалявщині веломаршрут  «Шлях Гуци-Венеліна».  Організаторами якого були: головний краєзнавець Закарпатської області  Федір Шандор та громадська організація «Сольва – Прогрес». 

Веломаршрут був у 12 кілометрів, починаючи від Сваляви і до села Тибави. Уздовж цього маршруту були розміщені 12 стовпчиків, де кожен розповідає про історію нашого земляка – Гуци-Венеліни.

– Це тематичний маршрут вихідного дня для  сім'ї, щоб  провести чудово день та  дізнатись новому. Велосипедний та пішохідний тематичний маршрут «Шлях Гуци- Венеліна» присвячено пам'яті відомого історика, філолога, етнографа, фольклориста та медика, основоположника болгаристики та слов'янознавства в Україні – нашого земляка Юрія Гуци-Венеліна. Взяти участь могли всі бажаючі, а зареєструвались 117 осіб. Велозабіг проходитиме повз мальовничу Свалявщину: Свалява – Черник – Стройно – Мала Мартинка –Тибава.  Також хочу додати, що для Свалявської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів №2  та  для села Тибава залишиємо велопарковки, – розповів Федір Шандор. 




Почесне відкриття велозабігу було доручене депутатці Закарпастької  обласної ради та й меценату  велозабігу Мирославі Ливч та голові Свалявської територіальної громади Юрію Григу.

– Дуже приємно мені відкривати цей веломаршрут. Ідея була наша спільна з Федором Шандором, щоб написати проект–шлях Юрія Гуци-Венеліна. Сьогодні впроваджується перший етап в честь його пам’яті. Але ще будуть чотири етапи, які будуть для всіх загадкою і сюрпризом. Готуємось до святкування його ювілею, а сьогодні я всім учасникам бажаю здоров’я, гарного настрою, щоб проїхати 12 кілометрів, поласувати біля пам’ятника у селі Тибава смачним бограчем. Вдячна «Закарпатській туристичній організації» та громадській організації «Сольва-прогрес», які долучились до організації заходу, у такий спосіб разом із свалявчанами будемо розвивати туризм, – розповіла Мирослава Ливч.

– Хотів би побажати всім учасникам насиченої програми та здорового образу життя. Щоб всі були здоровими та отримали тільки чудовий настрій, – додав Юрій Грига. 




1

Почесні гості урочисто розрізали символічну червону стрічку відкриття першого на Свалявщині веломаршруту. 








 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024