Свалявчани просять ліквідувати сміттєзвалище на вулиці Київській

03 Квітня 2021, 18:10
1080

Свалявчани просять міську владу ліквідувати сміттєзвалище на вулиці Київській. Відповідну петицію на сайті Свалявської міської громади зареєстрував Павло Князь. Окрім цього, у петиції йдеться і про вирішення інших проблем, пов'язаних із облаштуванням контейнерів для сміття:

«Впорядкувати сміттєві контейнерні майданчики відповідно до вимог законодавства.

Відповідно до чинних Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених Наказом Міністерства охорони здоров’я України N 145 від 17.03.2011 р., а саме пунктів 2.7 та 2.8:

– Контейнерні майданчики повинні мати водонепроникне тверде покриття та бути обладнані навісами, огорожею та ізольовані від об’єктів обслуговування населення, господарських дворів і магістральних вулиць смугою зелених насаджень шириною не менше 1,5 м, не повинні бути прохідними для пішоходів і транзитного руху транспорту;

– Контейнерні майданчики повинні бути віддалені від меж земельних ділянок навчальних та лікувально-профілактичних закладів, стін житлових та громадських будівель і споруд майданчиків для ігор дітей та відпочинку населення на відстань не менше 20 м.

На підставі вищевикладеного, прошу Свалявську міську раду усунути вищевказані порушення і забезпечити дотримання діючих санітарних норм, а саме:

1. Зобов’язати відповідні органи здійснити комісійний огляд всіх місць встановлення сміттєвих контейнерів міста Сваляви, а особливо біля житлових будинків, дошкільних, шкільних, громадських закладів, магазинів, та скласти списки майданчиків зі сміттєвими контейнерами, що встановлені з порушенням даних норм.

2. Привести у відповідність до діючих Державних санітарних норм облаштування сміттєвих контейнерів, що порушують ці норми.

3. Відповідно до створених списків, виділити кошти на створення та обладнання контейнерних майданчиків в місті Свалява, згідно вимог Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць затверджених Наказом Міністерства охорони здоров’я України N 145 від 17.03.2011 р.2», – йдеться у петиції. 

Станом на 3 квітня петицію підписали 29 мешканців громади з необхідних 100, що становить 29% голосів. До завершення збору голосів лишилось 25 днів.
Підписати петицію можна тут

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024