Свалявський лікар-пульмонолог пише неймовірно веселі вірші та робить фантастичні фото

01 Березня 2021, 19:25
6732

Від початку АТО на передовій нашої країни були військові, мобілізовані, офіцери запасу – герої, які вберегли мільйони життів від ворожої кулі з боку наших сусідів. Часи змінюються, ця війна так і не закінчилась, проте наступила інша війна, на яку ніхто не очікував. Цього разу вона прийшла з Китаю, і на передову в кожній країні вийшли медики, які так само на власні очі бачили сотні, тисячі смертей. Не оминуло це лихо і Сваляву. Але наші медики не тільки не втрачають сил і терпіння, а й знаходять розраду в  досить цікавих речах. Адже коли приходиш з роботи з ковідного відділення, хочеться відпочити не тільки фізично, а й морально та навіть духовно. 

Людина, про якого ми сьогодні розповімо – це Валерій Гаврилишин, лікар-пульмонолог ковідного відділення Свалявської лікарні, який свій відпочинок знаходить в фотографіях та написанні жартів. 

3

Не так давно на сторінці Facebook одного відомого закарпатського гастро-гіда Максима Адаменка з'явилась інформація про те, що у Сваляві є лікар, який пише чудові жарти, що залюбки поширюють читачі. Район.Свалява поцікавився, як це – працювати на такій нелегкій роботі і при цьому дуже влучно жартувати.

– Розкажіть кілька слів про свій професійний шлях як лікаря?

– Починав свій шлях з роботи лікарем швидкої допомоги. Потім шість років працював дільничним терапевтом у селі СтройнеЗ 2010 року почав працювати на посаді терапевта-пульмонолога в Свалявській лікарні. З періоду пандемії по теперішній час працюю в ковідному відділенні свалявської лікарні.

– Як виникла ідея писати жарти?

– Я – лікар, і вже пів року працюю в ковідному відділенні, де робота надзвичайно стресова. Ці жарти – вони як хобі та ще й чудово знімають стрес. 

– Окрім жартів, маєте ще якесь захоплення?

– Так, обожнюю фотографувати, зокрема природу, гори та світанки, адже встаю дуже рано і ранкове небо – це щось. Хоча й кінець дня має свою особливість. Спочатку, коли ще не було такої сучасної фототехніки як зараз, фотографував на звичайну «мильницю», плівковий фотоапарат, якщо хтось пам'ятає таке. А з 2017 року перейшов на дзеркальну фототехніку Sony. Також обожнюю гори, обходив всю Боржаву, Горгани та навіть частину Чорногори. Для мене похід в гори – це, свого роду, вже залежність (сміється – авт.)


– Як реагують колеги по роботі на ваші жарти?

– Ті, що сидять у Facebook,кажуть, що їм подобається, інколи навіть просять написати якийсь новий жарт. 

– Що можете порекомендувати нашим читачам?

– Бережіть здоров‘я змолоду. Є така наша закарпатська приказка: «Теперішній розум в молоді роки, зовсім інакше життя було б у багатьох».

Більше жартів – на сторінці автора. А більше інформації про лікаря та фотографа вже скоро в інтерв'ю до рубрики Обличчя Району.


2


1

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024