У Свалявській громаді провели тренінг по пілотуванню дронів

23 Лютого 2021, 13:45
1261

В рамках грантового проекту від посольства Великої Британії у Свалявській громаді провели тренінг по пілотуванню дронів.

Про даний проект розповів активіст Василь Петрус:

Зараз ініціативна група вже пройшла 9 тренінгів, під час яких навчались як писати грантові проєкти. На даному навчанні вони мали змогу паралельно готувати свою проєктну заявку «Чисте середовище – здорова громада», основний зміст якої – покращення екологічної ситуації в нашій громаді.

«Ми вже на стадії реалізації. Це в листопаді ще побачили, що є такий грантовий конкурс. Умова була зібрати не менше 25 людей, віком до 35 років. Ми таку команду зорганізували і вже в грудні нам підтвердили, що ми проходимо. Відразу почалися тренінги, де ми паралельно готували свій проект по екології, типу вчилися і використовували це на практиці», – розповів відеограф.

У рамках проєкту для ОСББ Свалявської ОТГ також поставлять 13 сміттєвих баків по сортуванню пластику, а в 6 школах міста розмістять сортувальні контейнери. Планують купити обладнання для пресування пластику та за допомогою дрона розроблять екологічну карту забрудненості громади, щоб поступово ліквідовувати ці осередки. Обладнання вже закуплено.


 

Правилами гранту було передбачено виділення коштів на реалізацію проєкту в розмірі 110 тисяч гривень. Але ідея свалявських активістів дуже сподобалась організаторам і зараз суму гранту для нас збільшили до 160 тисяч гривень. Проєкт Міжнародної організації з міграції «Долучайся, взаємодій, створюй: молодь за розвиток згуртованих і сталих громад» фінансується Посольством Великої Британії.


 

Нещодавно активісти мали зустріч з представниками ОСББ, на якій обговорили можливість сортування побутових відходів. Попередньо було визначено 12 ОСББ де буде розміщено баки для сортування пластику: по вулиці Менделєва, 14; вулиці Шевченка, 54; вулиці Ярославо Мудрого; вулиці Тацея, 5; вулиці Суворова, 3; вулиці Головній, 3; вулиці Головній 62; вулиці Головній, 74; вулиці Київській, 8; вулиці Зої Космодем’янської, 4; вулиці Визволення, 95; вулиці Шерегіїв, 7. 


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024