Відомий свалявчанин удостоєний ордена «Августина Волошина»

19 Лютого 2021, 21:44
2083

За інформацією пресслужби Закарпатської крайової організації народного руху України,  18 лютого 2021 р., Преосвященніший Віктор Бедь – єпископ Мукачівський і Карпатський Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України, у своїй резиденції в місті Ужгород, прийняв з дружнім візитом українського патріота і побратима Михайла Турка, учасника українських національно-визвольних змагань кінця 80-х – початку 90-х рр. минулого століття, одного із співзасновників та першого голову Свалявської районної організації НРУ, відомого правозахисника, адвоката.

В ході зустрічі побратими згадали минулі часи спільної боротьби проти Московського комуністично-радянського тоталітарного окупаційного режиму Союзу РСР/КПРС та за відновлення державної незалежності України в кінці 80-х – на початку 90-х рр. минулого століття, а також спільну професійну діяльність на ниві української адвокатури.

Відтак, за вияв високого патріотизму, участь в українських національно-визвольних змаганнях кінця 80-х – початку 90-х рр. ХХ століття, особистий внесок у відновлення державної незалежності України та з нагоди Славного ювілею – 70-річчя, Преосвященніший владика Віктор Бедь удостоїв Михайла Івановича Турка високої нагороди – ордена «Августина Волошина» І ступеня.



Участь у зустрічі та нагородженні також прийняли Михайло Басараб – учасник національно-визвольних змагань кінця 80-х – початку 90-х рр. минулого століття, голова Закарпатської організації ветеранського об’єднання Української Гельсинської спілки, Антоніна Вчорашня – учасниця національно-визвольних змагань кінця 80-х – початку 90-х рр. минулого століття, відповідальний секретар Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті Маріан Токар, перший проректор КаУ ім. Августина Волошина, голова Координаційної ради Закарпатської крайової організації Народного Руху України – Віктор Понзель, голова Управи ЗКО НРУ та Іван Келечен – помічник ректора.

Коментарі
20 Лютого 2021, 00:15
Це не правда що Турок був перший голова НРУ. Запитайте Андрійчук Ірину. Вона скаже хто був перший голова НРУ. А турок до руху приєднався через рік- півтори до НРУ. Ось так.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024