Показали маловідоме туристам лісове джерело на Свалявщині

17 Лютого 2021, 14:05
939

На Свалявщині розташоване більше сотні мінеральних джерел і кожне по-своєму унікальне. Між мінеральних родзинок є і не надто вже знані відвідувачами місцини із лісовими джерелами. Як розповідає «Голос Карпат», одне із таких розташоване у буковому лісі на перевалі за селом Оленево. На смак вода є надзвичайно смачною та прохолодною, без запаху, а місце облагороджене. Лісове джерело розташувалося у бетонно-кам’яній огорожі.

Гідрологічну родзинку облаштували дерев’яним навісом. Поряд є навіть столики і лавиці із дерева для туристів. Найбільше вразило те, що вода у лісовому колодязі є не тільки смачною, але і дуже чистою, ніби кришталь. А ще, за словами медиків, джерельна вода є надзвичайно корисною для організму людини.

За винятком води, що тече у кранах у містах, у джерельній воді не розмножуються хвороботворні бактерії, у ній відсутні шкідливі домішки – хлор та озон. Подібних місцин із живим кришталем на Закарпатті не так уже й мало, проте не кожне із них доглянуте і збережене, як туристичну принаду й екологічно важливий об’єкт.

До слова, ряд мінеральних джерел та навіть джерел із прісною водою у регіоні – у вкрай занедбаному стані, а біля деяких – гори сміття від некультурних відвідувачів.

 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024