Свалявчанка взяла участь у кастингу Міс Закарпаття

15 Лютого 2021, 20:00
3610

У День всіх закоханих в Мукачеві святкували по-особливому. У неділю, 14 лютого, тут зібралися красуні зі всієї області аби взяти участь у кастингу на конкурс «Міс Закарпаття 2021». Цього року конкурс проходитиме в новому форматі під гаслом «Енергія краси». Чому саме така назва та чому цей конкурс відрізняється від інших, дізнавались журналісти інтернет-видання Район.Свалява. Про це та інші цікаві деталі конкурсу читайте в нашому репортажі.

Вмикається драйвова музика, журі займають свої місця, красиві дівчата нервують в холі готелю «Інтурист».  Кастинг розпочинається…

 Серед конкурсанток – дівчата з різних куточків області: Мукачева, Ужгороду, Великого Березного та Сваляви. Свалявщину представила уродженка села Павлово Шестак Віолетта.

1

Вони – молоді та харизматичні, наймолодшій з них 16 років а найстаршій – 18. Учасниці готові показати себе у всій красі.  Декілька хвилин на виступ, спілкування з журі, розгляд анкет – це перший етап кастингу.

Одна з конкурсанток, студентка УЖнУ, яка навчається на математичному факультеті, розповідає,що спробувала себе у кастингу вперше, бо до цього моменту брала участь у фотосесіях і подумала, чому б не спробувати. Серед присутніх є також дівчата, які вже мають досвід у модельній діяльності та брали участь у фотосесіях як відомих журналів, так  і в модельних агентствах Туреччини. 

На наступному етапі на красунь чекала співбесіда. Конкурсантки по одній підходять до журі, спілкуються, розповідають про себе, про свій вид діяльності, а судді кастингу своєю чергою розпитують про заняття спортом, та інші особливості, які впливають на зовнішній вигляд конкурсанток. Здебільшого всі займаються спортом постійно або періодично.

Поспілкувавшись з конкурсантками журі оголошують наступний етап – хореографію.
Дівчата мають можливість показати свої хореографічні дані та пластику. На цьому етапі кастинг завершується.  

Журналісти нашого видання поспілкувалися з членами журі. Арт-директор конкурсу «Енергія краси» Артем Топчанюк розповів  про основну концепцію івенту:



–  «Енергія краси» – це не просто жіночий конкурс, а івент, який буде тривати три дні поспіль. «Міс Закарпаття» – це лише одна частина загального дійства, яке буде відбуватись разом із чемпіонатом по мотокросу в Ужгороді. У в нас виникла ідея об’єднати адреналін та спорт з ніжністю та неповторною красою дівчат Закарпаття.

– Як народилась ідея створення такої цікавої події?

– Я працюю PR–менеджером в компанії «Елерон», яка є спонсором цього заходу. Займаюсь організацією подій компанії, співпрацював з такими відомими брендами як Red Bull, Fisher, організовував для них події, і також працював з організацією заходів по мотокросу. І так сталося, що протягом двох днів надійшла пропозиція організувати чемпіонат по мотокросу, який ще не проходив на Закарпатті, й паралельно виникла ідея у нас зробити конкурс «Міс Закарпаття». Я ж подумав, що а чому б не об’єднати ці дві події  й не зробити драйвовий і красивий захід? В кінцевому результаті вийшов конкурс «Енергія Краси»,  який ми сьогодні представили.

Кастинг-директорка конкурсу «Енергія Краси: Міс Закарпаття» Валентина Бакаш розповідає про свої враження від учасниць:



– У мене є певний досвід подібних кастингів, адже я довгий час працювала в модельному бізнесі. Брала участь в конкурсах краси, зокрема «Міс Закарпаття 2000», «Міс Ужгород 1997», «Міс Україна. Захід», «Королева України» при Таврійських Іграх та інших.

Сьогоднішні учасниці – молодці, приємно здивували. Радує те, що окрім власної краси всі займаються чимось додатково, займаються саморозвитком і не здаються.

Кастинг-директорка конкурсу Тамара Готра зауважує, що для неї цей кастинг – перший досвід у подібних заходах.  



– В цій діяльності я дійсно вперше беру участь. Сама є приватним підприємцем, рестораторкою і готельєркою. 

Ми співпрацюємо з Наталією Сентимрей-Шимон, генеральною директоркою конкурсу, вже багато років і увесь цей час робили виключно благодійні проекти. А потім до нас надійшла пропозиція спробувати оживити цей конкурс. Оскільки його власниця переїхала на постійне місце проживання в Австрію, але хотіла, щоб конкурс жив, то звернулася з пропозицією до Наталії. Відповідно, маючи досвід легкої співпраці з нею, я також підключилась.

– Як вплинув карантин на подібні заходи?

–  Карантин вплинув на всі публічні заходи без винятку і «Міс Закарпаття» не пішло якимось іншим шляхом. Все відбувалось в режимі онлайн і, мені здається, всі дуже втомилися і засумували за проведенням івентів у такому лайв форматі коли ти не з фотографії вибираєш а вживу. Ми його зараз реанімували і покладаємо великі надії, що до червня, коли відбудеться наш конкурс, всі ці карантинні заходи дійдуть своєї фінішної прямої, і ми побачимо все своїми очима та відновимо дух живих виступів.

– Хто підтримав даний конкурс? 

– Багато спонсорів є насправді, і ми дуже раді. що обличчям нашого конкурсу стала Ірина Галай – така легендарна особистість в цілій Україні. Вона першою підкорила Еверест і абсолютно повністю підходить під дух конкурсу краси. Тобто це не проста спокійна ніжна краса, а краса енергійна, яка підкорює світ в прямому значенні цього слова, підкорює вершини. 

– Що порекомендуєте молодим дівчатам, які мають всі дані, проте бояться прийти на конкурс?

– Можу побажати лише одне – життя дуже коротке, молодість дуже швидкоплинна, а боятися будемо всі разом потім на старості, згадуючи всі ці наші смішні моменти, які проживали в тому числі в цих конкурсах краси. Краще жаліти про те, що ти щось неправильно робив, ніж про те, що ти взагалі нічого не зробив. Це така моя життєва позиція. І це раджу дівчатам.

Директорка конкурсу «Енергія краси» Наталія Сантімрей розповіла, що цьогорічний конкурс буде гучним і ефектним:

– Цього року конкурс проводить компанія «Елерон» за підтримки «Косино» і багато інших. Ірина Галай – обличчя нашого конкурсу. Скажімо так, вона і є та енергія краси, яку ми шукаємо. Цього року ми підписали контракт з «Міс Закарпаття» на використання торгової марки, в нас є ліцензійний договір з ними. Також цьогоріч ми взяли експериментально цей конкурс а на наступний рік подивимось. Хочемо зробити його неповторно і гучно, тому що буде чемпіонат по мотокросу і з усієї країни з’їдеться багато народу. Це буде таке велике масштабне дійство. 18-29-20 червня будуть заходи, а сам конкурс проходитиме 19 червня в Ужгороді на мототреку. Ми збудуємо сцену під відкритим небом, вже запрошено відомих виконавців, від яких дівчата будуть в захваті.

До цього періоду ми оцінюватимемо дівчат іще у шести містах області: Хусті, Тячеві, Берегові, Рахові, Міжгір’ї та Ужгороді.






1

1































Фото: Анатолій Молнар 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024