Гоп за них: вітання свалявським Антонам та Антонінам

30 Січня 2021, 09:00
932

30 січня — 30-й день року в григоріанському календарі. До кінця року залишається 335 днів (336 днів — у високосні роки).

У народному календарі 30 січня – Антона й Антоніни. У народі цей день називали ще днем Антоніни-половини. Люди щиро вірили, що зима незабаром закінчиться, раділи збільшенню світлового дня і сонячного світла. Аналізували природні явища, прикмети і передбачали, якою буде погода.

У імені Антоніна давньоруські корені, тому вважається православним. Але сьогодні ім’я досить популярно у греків і католиків. Імовірно походження імені Антоніна пов’язано з давньоримської династією Антоніїв. А ця звучне прізвище, яка є в імені Антоніна, своєю чергою, утворена від слова «антао». В перекладі зі стародавнього грецької мови це означає: «протистоїть», «сміливо вплутується в битву», «гідна нагород», «відважна суперниця».

Район.Свалява вітає іменинників зі святом, а також старшу виховательку Обласного  Будинку дитини Сваляви Антоніну Гончарук з Днем Ангела. 

Бажаємо, щоб на обличчі щиро сяяла усмішка, щоб очі світилися від щастя, щоб серце було сповненим кохання, щоб душа прагнула до заповітних мрій та добрих вчинків, щоб руки завжди були зайняті улюбленою справою, а ноги завжди йшли дорогою щастя.

Вітаємо з Днем ангела Антона Дупка – власника мобільного сервісу «Online Ремонт»бажаємо  завжди з посмішкою зустрічати новий день. Нехай всі бажання виконуються, а віра в краще супроводжує Вас усе життя. Нехай  ангел-охоронець завжди буде з Вами поруч і оберігає від всього поганого.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024