Свалявські Тетяни розповіли про своє ім'я

25 Січня 2021, 19:00
1433

Ім'я Тетяна походить з давньоєврейської та означає «засновниця» або ж «повелителька». Свій День ангела власниці цього імені святкують кілька разів у рік, але найвідоміші іменини відзначають 25 січня та 14 вересня.

Традиції Тетяниного дня

Щороку в День Тетяни у церквах проводять богослужіння на честь мучениці, а студенти та школярі можуть поставити свічки за успіхи у навчанні. На Тетянин день зазвичай влаштовують посиденьки, накривають стіл. За традицією господині печуть хліб та печиво у формі cонця. За виглядом випічки, зокрема, намагалися визначити, що чекає в майбутньому: якщо тісто добре піднімається – то рік буде хорошим. Кожен член сім’ї має скуштувати цей смаколик.

Характер Тетяни:
З дитинства Таня володіє ясним розумом і твердістю характеру. Вона вміє утримувати увагу, через що не рідко буває лідером серед однолітків. Власниці цього імені відрізняються холодним розумом і прагматичністю, при цьому не втомлюються мріяти.

Район.Свалява вирішив розповісти про думку свалявських Тетян щодо їхнього імені.

Тетяна Русин розповіла, що їй подобається ім'я, а найбільше коли називають - Таня або Танюша. Не подовбається коли  - Таньо. Імя було подароване в честь мучениці Тетяни і бажання змінити його жодного разу не виникало.

Щодо Тетяни Токар, то іменем вона задоволена. Подобається коли називають  Тетянка, а не подобається - Таньо. Назвали батьки в честь Святої Тетяни тому, що  народилася в день Тетяни. Думок змінити ім'я не було. 

І Район.Свалява користується можливістю, щоб привітати Вас з цим Важливим днем. Бажаємо краси та любові, щастя та радості, гармонії та впевненості, чудового настрою та сміливості душі, яскравих барв життя та вірної підтримки близьких людей. 

«Мені подобається моє ім'я. Оскільки подароване батьками та ще й історія дуже цікава самого імені. Існує дві версії походження імені. За однією теорією, ім'я має римське походження і походить від чоловічого імені Татій (лат. Tatius). Це ім'я знаменитого римського царя. За іншою версією, ім'я утворено від давньогрецького слова тассо - «засновниця». Вважається, що дівчата на ім’я Тетяна - яскраві та надзвичайні особистості. Вони сміливі, чесні та дуже вродливі.»- розповідає Тетяна Барна.

Тетяна Попович також розповіла, що подобається  ім'я і не було ніколи бажання змінювати його. 

«Обожнюю своє  ім'я, особливо коли називають - Тетяна. Звучить же досить елегантно та вишукано. А не подобається - Танюха, Таня», - поділилась думкою іменинниця Тетяна. 

Тетяно, Танюшко, Тетянко,
Вітаю з твоїм лише святом!
Хай сонячних й радісних ранків
У тебе буде багато.
Хай ангел стоїть на сторожі,
Дарує добро, мир і спокій.
Хороших тобі перехожих
На стежці життєвій довгій.
Турботливо, ніжно, ласкаво
Хай близькі тебе називають.
Тетяну, Танюшу, Тетянку

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024