Свалявчанка розповіла, що краще: листування онлайн чи ручне письмо

23 Січня 2021, 08:00
1760

День ручного письма чи день почерку відзначається щороку 23 січня. Дату святкують з метою підкреслити важливість рукописного письма, дослідити чистоту та характер почерку.

Завдяки сучасним технологіям процес написання став набагато простішим та швидшим. Проте написання букв та слів на папері відрізняється від механічного набору тексту. Коли людина бере ручку та папір, її розум та тіло синхронізуються, думки йдуть в такт з написанням слів. Ще одна перевага ручного письма в тому, що всі записи зберігаються на фізичному аркуші паперу, у той час, коли голосові та текстові повідомлення з часом важко, або й взагалі неможливо віднайти. Крім того, за почерком можна відтворити портрет людини, дізнатися про риси її характеру.


 

У наш час більшість використовує новітні технології, щоб не перейматись процесом листування, адже набагато легше натиснути на клавіатурі кілька літер  - і лист готовий. До того ж отримувач довго не чекатиме на нього. Але процес написання листа вручну - досить магічний і відрізняється тим, що людина вкладає у це свій час та сили.


 

Що ви більше запам’ятаєте: те що було написано на листі чи те що ви надсилаєте у соціальних мережах?


 

Однозначно - листи, які можна зберегти, як спогад, відклавши на полицю, і потім згадати всі пережиті емоції, які були при написанні або отриманні його. 

Однією з таких традицій поділилась Андріанна Гаврилюк:

«Перший раз мені надіслала подруга як вона їхала відпочивати. А потім вже і я почала надсилати їй, коли подорожувала. В мене є скринька, де зберігаю. Дуже приємно отримувати їх, адже це спогад на все життя.»

Щодо процесу надсилання, розповідає: «Зазвичай потрібно шукати пошту у місті, звідки перебуваєте, тому що саме там можна знайти марку, без якої листівки не відправиш. Але якщо знайти марку у місті, в магазині, то можна відправити через скриньку.»

Кожна країна керується своїм особливим процесом відправлення листів, але в більшості люди, щоб бути впевненими що листи долетять  до свого пункту призначення, вирушають на пошту. 


 

«Пишіть листи і надсилайте вчасно,
Коли їх ждуть далекі адресати,
Коли є час, коли немає часу,
І коли навіть ні про що писати.
Пишіть про те, що ви живі-здорові,
Не говоріть, чого ви так мовчали.
Не треба слів, навіщо бандеролі?
Ау! — і все, крізь роки і печалі»
Ліна Костенко

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024