"Новий Шовковий шлях" через Закарпаття

13 Січня 2021, 14:00
1011

Неподалік угорсько-українського кордону у містечку Фенешлітке (Угорщина), за 25 км від Чопа, розпочалося будівництво найбільшого у Європі інтермодального залізничного комбінованого термінала East-West Gate. Завершити роботи планують через рік.

Як кажуть інвестори це грандіозне будівництво відкриває нові ворота на Схід. Термінал буде активно задіяно для континентальних перевезень "Нового Шовкового шляху" між Китаєм та Європою, а також відкриються нові можливості для експорту європейської продукції до Китаю.

Це буде альтернативний варіант перевезення вантажів зі сходу до Австрії, Швейцарії, Італії, Словенії, Хорватії та Німеччини.

Як повідомляється в прес-релізі інвестора, після придбання земельної ділянки площею 125 га розпочалося будівництво об’єкту вздовж залізничної лінії в напрямку Захоні.

Проект East-West Gate (EWG) коштує 22 млрд форинтів (61 млн євро), і стане першим в Європі інтермодальним терміналом на основі "зелених" технологій, а також найбільшим подібним об’єктом на континенті.

Центр в області Саболч-Сатмар-Берег планують завершити до початку наступного року. Пробну експлуатацію об'єкту планують запустити у січні 2022 році, остаточна здача - у першому кварталі 2022 р.



 

Термінал зможе приймати до 1 мільйона стандартних 20-футових металевих контейнерів (TEU) на рік. Та матиме змогу надати клієнтам склади у 15 тисяч квадратних метрів для зберігання. Буде можливість одночасно обслуговувати чотири поїзди довжиною 740 метрів. На наявних територіях за потреби можна створити додаткові 500 000 квадратних метрів для складування або виробництва.

Держава підтримала приватні інвестиції на суму майже 3 млрд форинтів. Адже проект безпосередньо створить близько 140 нових робочих місць у неблагополучній зоні, непрямо забезпечивши роботою 400 людей.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024