Свалявські Василі розповіли про свої імена

14 Січня 2021, 10:00
2481

Сьогодні, 14 січня, віряни вшановують пам'ять святителя Василя, а у світі відзначають Новий рік за старим стилем.

Позитивні риси імені: Василь — людина обов’язку, заради друзів здатний на багато що. З дитинства життєрадісний, товариський, відкритий, добродушний. Василь витриманий, обачний, цікавий, урівноважений, практичний і ніколи не відступає перед перешкодами.

Ім’я Василь — грецького походження, означає «царствений».

Короткі варіації імені: Вася, Васьона, Волошка, Васько, Васюня, Васюта, Васюша.

 Район.Свалява поцікавився у свалявських Василів думками про своє ім’я.

Василь Шетеля підійшов  гумористично до цієї ідеї:

«Якби не ті Василі, не було би людей у селі, або де є три Василі, там перші люди на селі. А коли перефразувати «фіґлярно»  – «Якби не ті Василі, то не було би дітей у селі». Мені дуже подобається моє ім'я Василь. У мене єдиний син, якому 23 грудня 2020 року виповнилося 16 років. Його звати теж Василь. Я називаю люб'язно Ваською. Він для мене завжди буде Васько, хоча уже навчається у 10 класі Свалявської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

Не дивлячись на те, що мого найстаршого брата назвали Василем, який ще малюком пішов у засвіти, коли я народився, батьки мене теж назвали Василем. Бажання змінити ім’я ніколи не виникало. Чому батьки подарували саме ім'я Василь мені теж, не насмілився їх запитати. Вони тепер вже покійні, Царство їм Небесне.

Мені більше подобається, коли мене називають Вася, хоча мене називають в основному Василь Юрійович. Щось не подобається, коли звертаються «пане Василю». Хоча це тепер модно, але вже краще нехай називають Василь Юрійович»

Василь Попович розповів, що ім'я йому подобається, і бажання його змінювати не виникало. Подарували ім'я, через найближче релігійне свято – 14 січня. Пригадав, як мама називала Васильком в дитинстві. 

1

Василь Молнар зізнався, що ім'я йому не подобається, тому що на Закарпатті багато Василів. Але бажання змінити ім’я не виникало, бо воно подароване батьками при хрещенні. До того ж зауважив, що народився він 2 січня і найближче релігійне свято – 14 січня. Найбільше  йому подобається коли називають Вася, а не подобається: Васю, Василю, Василь, Васюня.

«Мені подобається моє ім’я . Ніколи не виникало бажання його змінити. Назвали мене Василь, бо народився 9 січня. Подобається, коли називають Вася або Васька, а не подобається звертання «Василю», – каже Василь Годя.

«Так, ім'я подобається, ніколи не було бажання змінити, Мені це  ім'я подарували в честь  14 січня «Василя», адже я народився 16 січня – значить зірки так зійшлися, щоб я Василем був. Подобається звучання імені «Вася», а не подобається коли рідні, друзі, або добре знайомі звертаються «Василю», – то більш офіційне звертання і неприємно, коли так кажуть близькі», – поділився думкою щодо імені Василь Грига.

« В дитинстві мені чомусь не дуже подобалося -  Василь, а зараз розумію, що не ім'я людини її наповнює, а навпаки. Тому, я люблю своє ім' я. . Думаю, що в честь мого діда, який теж був Василь, назвали і мене. Довподоби коли мені кажуть - Василько. Не подобається коли до мене звертаються -  Лоці.» - залюбки розповів Василь Петрус.


 

І Ми щиро вітаємо Вас з Днем Ангела! Нехай цей день буде для Вас справді глибоко радісним і наповненим Божою присутністю!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024