Перекриті дороги та обурені жителі: свалявчани вийшли на мітинг

13 Січня 2021, 10:52
2774

Сьогодні, 11 грудня, в рамках всеукраїнської акції проти незаконного підняття тарифів на газ та електроенергію в центрі Сваляви зібралось близько двохсот людей, серед яких були підприємці, активісти, громадські діячі, журналісти та пенсіонери. Однодумці перекрили дорогу для проїзду на вулиці Головна  задля єдиної цілі - аби влада звернула увагу на простих людей, які не мають змоги платити за комунальні послуги за новими тарифами.

Як розповів організатор мирного мітингу в Сваляві Михайло Чокнадій, акція – одна з багатьох, започаткованих громадською організацією «Конституційно-правовий конгрес». Подібні мітинги вже проходять в різних населених пунктах України, зокрема і на Закарпатті.

Учасники, мешканці Свалявщини, зібрали підписи та підготували звернення в «Закарпатгаз» та «Закарпаттяобленерго» щодо скасування Постанови Кабінету міністрів України №1325 від 28 грудня 2020 року, якою встановлено фіксовані ціни на електроенергію для всі х побутових споживачів. Постановою № 2765-2787 від 30 грудня 2020 року Національної комісії, що здійснює державне регулювання, у сферах енергетики та комунальних послуг, було затверджено підвищення тарифів на розподіл газу з 1 січня 2021 року.


Про основну ціль акції розповів громадський діяч Михайло Чокнадій:

Серед присутніх на мирній акції був також відомий на Свалявщині громадський діяч Шетеля Василь Юрійович, який також дав коментар стосовно сьогоднішньої події:

Обурені мешканці Свалявщини поділились думкою щодо зростання цін на газ та світло, з інтернет-виданням Район.Свалява:

"Як прожити на 2000 грн ?"

Голова ОТГ Юрій Грига в кінці акції протесту пішов на зустріч активістам і підтримав громадян, які звернулись до нього, та  доручив працівникам міськради підготувати звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності переглянути тарифну політику.

Активісти пообіцяли: якщо до 1 лютого не буде ніяких дій з боку влади, то наступним кроком буде перекриття дороги державного значення.

Матеріал підготували: Анатолій Молнар, Андріанна Бігар.
















 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024