Що найбільше купляють свалявчани до різдвяного столу на місцевому ринку

05 Січня 2021, 21:50
5164

Закарпаття – одна з найрелігійніших областей в Україні, тож, відповідно, люди дотримуються всіх можливих традицій. Наближаються Різдвяні свята, а з ними триває підготовка до Святого вечору, перед яким протягом сорока днів віряни східного обряду дотримувалися Різдвяного посту. Сьогодні журналісти інтернет-видання Район.Свалява відвідали місцевий ринок та поцікавились у продавців різного асортименту товару, що найбільше купляють свалявчани до різдвяного столу.

Пані Еріка, яка є власницею торгової точки з фруктами каже, що, здебільшого, купляють мандарини, хоча попит на ківі та банани також є. Це, напевно, вже традиційно  перед Новим роком та Різдвом, як додає власниця.


Пані Ольга, яка торгує здебільшого приправами та різного роду продуктовим асортиментом, каже, що великим попитом користується олія, майонез та яйця, напевно, через традицію готувати салат «олів’є» до свят.


Пані Мирослава теж залюбки поділилась з нами інформацією. На її прилавку ми бачимо товари другої необхідності, батарейки, канцтовари та інше. Каже, що найбільше купують церковні календарі різних форматів.


Підприємець Даніел, власник точки D&Н, розповідає, що здебільшого купують рибу, оскільки зараз піст. Так повелось, що на Різдво беруть  оселедець та хек, а на Пасху – м'ясо та копченості.

Поспілкувались також з власниками торгової точки з новорічними прикрасами. 

1

Пан Сергій розповідає: «Купують найбільше гірлянди, причому обирають якомога оригінальніші, хоча з моменту як почалась криза, стараються купувати лише необхідне. Тому на ялинкових прикрасах, скажімо так, трішки економлять в порівнянні з минулим роком.

1

Пан Юрій, який торгує приправами та різного роду трав’яними чаями, а також свіжим домашнім молоком і сиром, каже, що його товар завжди користується попитом, адже готування тістечок та кремів до Різдва ніхто не відміняв.


Щодо солодощів, то один з власників торгової точки, каже, що здебільшого купують халву оскільки зараз піст на дворі.

Спілкувались: Андріанна Бігар, Анатолій Молнар 

Фото: Анатолій Молнар

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024