7 змін які відбулись в Сваляві за 2020 рік

02 Вересня 2020, 18:33
984

1.  Відремонтований міст на Сваляві здали в експлуатацію.

Всі пам’ятають міст який не могли відремонтувати на протязі 4 років, міст який став обуренням громадян Сваляви та на який за попередніми даними було виділено 14 млн гривень.

 

8 вересня 2020 року по ньому проїхалась перша машина, а вже незадовго до цієї дати пішки змогли пересуватися пішоходи, що облегшило вихід до центру в рази, адже щоб дістатись в місто люди були змушені долати зайві 300 метрів в обхід. А якщо говорити про машини то майже 1.5 кілометри відстані доводилось обганяти через вул. Лесі Українки до центру. Однак через 4 роки завдяки програмі «Велике будівництво» даний міст змогли зробити менш ніж за рік.


 

2.       Передвиборча гонка. Білборди з обличчями політиків, агітаційні палатки та брошури з передвиборчими програмами. Відтак так на зміну Івана Ланьо прийшов ново вибраний голова але вже не міської ради а Свалявської ОТГ Юрій Грига 34,71% (3225). Проти  23,1% (2146). опонента Романа Годя.


 

3.    Відремонтований переїзд. Мешканцям та приїжджим Сваляви відомо в якому стані був переїзд який між собою називають місцяни головною проблемою міста, адже щоб дістатися тієї частини рейс потрібно почекати добрячих 20 а інколи 45-50 хвилин. Питання з часом очікування, - ремонт переїзду не вирішив, проте збільшує термін експлуатації автомобільної ходової.


 

4. Реставрація відомого на весь район універмагу «Курортний». Становище даного торгового центру був не найкращого вигляду адже останній раз оновлювався з часів СССР, та моменті його будування, проте з весни цього року він набуває нового більш сучасного вигляду, і незабаром торгова площа, знайде своїх орендодавців.


 

5. Затверджено бюджет Свалявської міської територіальної громади на 2021 рік. Депутатський корпус більшістю голосів затвердив Регламент Свалявської міської ради, а також одноголосно затвердив кількісний і персональний склад постійних депутатських комісій.
Депутати одноголосно затвердили бюджет Свалявської міської територіальної громади на 2021 рік.
Одноголосно народні обранці проголосували і за питання «Про затвердження та фінансування місцевих/регіональних програм» із змінами.
Депутати підтримали проєкт рішення з питання «Про умови оплати праці міському голові на 2021 рік». Відповідно до цього рішення граничний розмір заробітної плати міського голови встановлено у сумі 36 000 грн. до оподаткування. Одноголосно «за» проголосував депутатський корпус, розглянувши такі питання порядку денного: «Про затвердження Положення та Регламенту відділу Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Свалявської міської ради»; «Про створення Служби у справах дітей Свалявської міської ради та затвердження Положення»; «Про звернення до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність».
Наступне засідання другої сесії Свалявської міської ради заплановане на 29 грудня.


 

6. Відремонтований фасад в Свалявської ЦРЛ. Цього року особливою відзнакою є зміна зовнішнього вигляду районної лікарні в Сваляві, всі пам'ятають який вигляд мала місцева лікарня, котра більше нагадувала покинуту будівлю. Хоча в середині ще тривають ремонтні роботи, зовні вигляд у неї набагато кращий. 


 

7.Створення Центру розвитку Свалявщини, завдяки якому було зроблено чимало: поставлені дитмайданчики, закуплене обладнання в лікарні, проведено опалення в церкві, та сама вода в школі, плюс багато адресної допомоги.


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024