Справжній туристичний смаколик: в кондитерській «Мірелла» презентували авторський торт «Свалява»

26 Грудня 2020, 17:50
6089

24 грудня у Сваляві відбулось офіційне презентація торту «Свалява» Мирослави Голонич, яка разом з чоловіком Володимир Костишиним є власницею кав'ярні «Мірелла» та кондитерського цеху. 

Офіційна частина відбулась о 13 годині в «Мірелла». Серед почесних гостей заходу були Свалявський міський голова Юрій Грига, депутат Свалявської міськради та нотаріус Андрій Гуледза, рестораторка Наталія Салій та депутат міської ради Олександр Салій, генеральний директор ТОВ «Сузір'я» Павло Ганинець та голова Свалявської районної державної адміністрації Роман Тарабій. 




1

 

«Завдяки президенту Закарпатської туристичної організації Федора Шандора та голови громадської організації «Сольва-Прогрес»  Маргарити Загуменнової було організоване представлення торту», – зазначила Мирослава Голонич.





«Ми приготували для вас щось цікаве, оскільки у Сваляві повинен бути офіційний торт, але такий, щоб відрізнявся від інших і символізував все місто. Більш детально про самі торти Мирослава розповість, а от я тільки розкажу, що основною «фішкою» є гриби. Де ви бачили торт із грибами?», – розпочав презентацію Федір Шандор.  

«Ми приготували для вас три різні по смаку торти, в яких є цікавий складник – гриби, але відрізняються вони між собою шоколадом. Перший торт традиційний «Свалява» – це шоколадний бісквіт на білках з шматочками грецьких горіхів та горіховим борошном, змащений двома видами крему: масляний крем шарлот з бренді та шоколадний ганаш з пюре ожини. Начинкою ж є конфітюр на пюре ожини та чориці (яфини), зварений з ромом.

Мусовий варіант торту «Свалява» – слойка, яка випікається з дакуазом на білках, з грецькими горіхами та шматочками шоколаду, шар вершкового ганашу на молочному шоколаді з грибами і темним пивом, крем з яфинами та сметанно-медовий мус», – розповіла Мирослава Голонич. 

В третьому варіанті бісквіт той самий, але мус з грибами на чорному шоколаді, чорнично-шоколадний ганаш та медовий баваруа. 



Декорація тортів теж має свою символіку:

«Чотирилисник – це як спадщина від бабусі. Пам'ятаю, як сьогодні це було, що ми ходили з бабусею і збирали його. Для неї це – символ надії» – ділиться спогадами власниця «Мірелли».



«Я любила випічку ще з дитинства, потім поступила в Свалявський технічний коледж харчових промисловостей. Але коли закінчила коледж, батьки вирішили, що не зможу цим заробити собі на прожиття, тож я відмовилась від улюбленого заняття. Але, як бачите,  повернулась. Надихнула мене моя родина та велика підтримка чоловіка. Оскільки саме з його зусиллям ми відкрили кондитерський цех. І зараз в мене велика надія на своїх донечок. Можливо, вони продовжать в майбутньому мою справу», – каже Мирослава Голонич.

Район.Свалява був вражений підготовкою презентації, оскільки все було на вищому рівні. Ми змогли також прийняти участь у виборі дизайну коробки, яким займався Олександр Дідренцел. Сподіваємося, що новий торт «Свалява» стане справжньою кулінарною родзинкою для туристів.

 








 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024