13 грудня: свалявські Андрії та Андріани розповіли про свої імена

13 Грудня 2021, 10:54
13 грудня: свалявські Андрії та Андріани розповіли про свої імена 2432
13 грудня: свалявські Андрії та Андріани розповіли про свої імена

За релігійним календарем сьогодні 13 грудня віряни вшановують пам'ять Апостола Андрія Первозванного. Він був рибалкою і проживав в селищі Капернаум. Одного разу він почув звістку, що з Юдейської пустелі прийшов Іоанн Хреститель, який проповідує наближення Царства небесного. Андрій вирушив до річки Йордан, де став свідком справжнього дива. Коли Іоанн хрестив людей, на березі з'явилася людина, яку всі звали Ісусом з Назарету. Під час обряду хрещення над Христом прояснилися небеса і йому на голову сіл білосніжний голуб. Дивлячись на це, Андрій зрозумів, що Ісус – це саме та людина, яка знає шлях в Царство небесне. Майбутній апостол назвав його рабином.

Закарпаття являється релігійним регіоном а Свалява та Свалявський район досить благовійно ставляться до свят, це можна зрозуміти по тому, як жителі міста готуються до Різдва, Пасхи, та інших великих свят Східного та Західного обряду і не тільки.

Поспілкувавшись зі свалявськими Андріями, ми розпитали в них, історію своїх імен та власну думку стосовно свого імені:

 

Першим у нашому списку Андрій Молнар (Шеф-кухар)


 

Розповідає: назвали Андрієм бо ім'я подобалось моїм батькам (сміється, – авт.) Саме Ім'я мені подобається, змінювати його? Про це ніколи навіть не думав. 

На запитання як подобається коли називають відповідає з посмішкою: Ендрю, Андрюха.

 

Андрій Русин родом зі Сваляви каже, що назвали його Андрієм в честь його святого покровителя апостола Андрія Первозванного. Ім'я йому подобається, змінювати не хоче. Найбільше подобається коли називають саме по імені, без ніяких часток (сміється, – авт.)


 

Наступний в нашому списку Андрій Дичка.


 

Назвали Андрієм, бо саме ім'я пов'язане зі святом. Ім'я мені подобається. Змінювати його не хотів тому що серед моїх знайомих дуже мало людей з таким  ім'ям, думаю воно в якомусь сенсі унікальне.

Щодо рекомендацій як краще називати мене, (сміється, – авт.) відповів: Андрюша, не подобається тільки коли називають Андрієм, як на мене це звучить грубо. 

 

Андрій Білунка - художник. 

– Назвали Андрієм в честь цього свята, та мого день народження, і коли мене питають чому саме Андрій? Відповідь однозначна, - сам вибрав (сміється).

Змінювати ім'я не збираюсь, адже мій син Андрійович. 


 

Серед нашого списку є також і дівчина, знайомтесь Андріана Гаврилюк родом зі Сваляви.


 

 – Моя мама дуже вподобала це ім‘я і вже ніяких інших не розглядала, а тато їі підтримав. Моє ім'я зараз подобається, хоча як зізнається, в дитинстві не дуже його любила, бо воно мені здавалось дуже довгим і не було скороченого варіанту (сміється) На запитання чи змінила б в даний момент своє ім'я, каже ще не хотіла б, адже вважає , що воно їй повністю підходить, додає навіть, що не уявляє себе з іншим іменем. Як подобається коли тебе називають?  Всі варіанти довподоби та найбільш лагідні Андріанка і Андріаночка, ну і більш серйозний варіант Андріана цілком влаштовує, почуваю себе комфортно , коли називають і так і так.

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024