На Свалявщині відкрили лижний сезон

04 Грудня 2020, 10:00
3711

Гірсько-лижний курорт «Полян-ski», що знаходиться на території Полянської ТГ,  відкрив лижний сезон. Журналісти Район.Свалява мали можливість першими поспілкуватися з керівниками комплексу та особисто поглянути на кінцевий результат підготовки, яка тривала декілька місяців. Адже окрім встановлення підйомників, снігових гармат, тощо, комплекс провів невеличкий ребрейдинг, а саме вдосконалив відділення підйомнику від бази відпочинку «Kateryna», що вивело їх на новий рівень. 

Як розповідають керівники лижного комплексу Володимир Міщенко та Олексій Дума, першими хто «розкатав» цьогорічний сніг,  був «Західно-український лижний клуб» (м. Мукачево, м. Ужгород), в якому беруть участь діти від 5 до 17 років. 

– Ми дуже пишаємось цією подією, адже мали змогу підтримати молодь і зробили це виключно на благодійній основі, – охоче діляться хлопці.


Розпивши гарячого чаю та кави, ми плавно перейшли до розмови про технічні характеристики підйомника.

– На даний момент на нашому підйомнику працює гірка в 150 метрів, шар снігу складає від 70 см до 1 метра. Враховуючи потепління, яке прогнозують найближчим часом, ми засніжили товстий шар, аби при плюсовій температурі втримати сніг в хорошій якості, адже основною фішкою «Полян-ski» є гарантія – 100 днів снігу. Щодо персоналу, то на даний час в нас працює 8-10 кваліфікованих інструкторів.


Прокат нараховує близько 100 сноубордів та вдвічі більше лиж з якісними кріпленнями. Також на нашому підйомнику працює одне з найкращих та нових обладнань, плюс не так давно закупили повністю нову напівавтоматичну снігову гармату, яку нам привезли з Польщі. Ще один момент, чим можемо похвалитись, так це наявністю на території комплексу розрівнювальної машини для снігу, іншими словами Ратраком, яка робить катання більш гладким та якісним. Таку машину мало хто може собі дозволити серед власників гірськолижного бізнесу.


Щодо безпеки, комплекс обладнаний якісною сітчаною огорожею, яка зменшує ризик травмувань при невдалому спуску. А якщо вже так і сталося, що людина травмувалась (хоча випадків на нашому підйомнику було дуже мало), то всього за 300 метрів знаходиться швидка допомога, приїзд якої є максимально швидким.

Так, оцінюючи в загальному, наш комплекс буде ідеальним для тих, хто вперше стає на лижі чи сноуборд, навіть якщо ваш вік – 3 роки», – запевняє Олексій.

«А для новачків у нас діють особливі ціни та пропозиції», – додає Володимир. 

На наше запитання, як можете описати в декількох словах «Полян-ski», з відповіддю не забарились: «Навчайся. Катайся. Живи в моменті».








 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024