На Свалявщині зафіксували перші порушення на виборчих дільницях. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

25 Жовтня 2020, 10:00
5148

На Свалявщині розпочалися вибори у органи місцевої влади. Уже за перші дві години були зафіксовані перші порушення на виборчих дільницях, відповідно до яких були складені Акти про виявлення порушення виборчого законодавства. 

Так у селі Мала Мартинка було виявлено, що виборці не пред'являють паспорти, проте отримують бюлетені.


У селі Черник станом на 8.15 не була готова скринька для голосування на дому.


А на виборчій дільниці 210443 у м.Свалява прийшов натовп мешканців ромської національності, які не дотримувались дистанції та не мали при собі захисник масок, що є вимогою під час голосування.

На виборчій дільниці у селі Росош станом на 11.20 год. було зафіксовано три порушення. Тут було складено три Акти про порушення виборчого законодавства. Члени комісії видали бюлетені по фотографії паспорту, також видали бюлетень людині, яка не пред'явила паспорт і не опустила маску для ідентифікації особи.



Окрім цього, кандидат на посаду Свалявського міського голови прямо на дільниці у селі Дусино виголошував негативні висловлювання про опонентів, чим здійснював протизаконну приховану агітацію за себе. 


В селі Тибава було складено п'ять Актів про порушення виборчого законодавства. Причини: агітаційний тиск на виборців перед дільницею незнайомою особою; спроба спровокувати представників однієї з партій кандидаткою в депутати в Закарпатську обласну раду, ігнорування вимоги зняти маску для ідентифікації особи, вхід в кабінку для голосування двох осіб, спроба підкупу.








1

У селі Мала Мартинка виник конфлікт з представницею дільничної комісії, яка вийняла з-під столу пачку бюлетенів та швидко вкинула їх у скриньку для голосування. Було складено Акт про порушення виборчого законодавства та викликана поліція. Відео інциденту можна побачити ТУТ.



 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024